Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw Letteren Podium 2001: Irakese poezie

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (program@dunya.nl)

Contactpersoon: Juan Heinsohn Huala

NIEUW LETTEREN PODIUM 2001: IRAKESE POEZIE

Datum: 31 januari 2001

Dunya Wereldprogramma januari 2001

Woensdag 31 januari 2001, aanvang 20.15 uur, entree fl. 10,00

Stichting UR, Salah Hassan en Dunya Wereldprogramma presenteren:

NIEUW LETTEREN PODIUM 2001: IRAKESE POEZIE
Lezing van Yasin Al-Nasayyir (Irak/Nederland), voordrachten van Hamid Asaih (Irak/Engeland), Ali Ashalah (Irak/Zwitserland), Chalaan Charif (Irak/Nederland) en Salah Hassan (Irak/Nederland) en muziek van Ahmad Mukhtar (Irak/Engeland). Presentatie: Ahmed Aboutaleb
Voertaal: Nederlands en Arabisch

De serie Nieuw Letteren Podium biedt de liefhebber van poëzie een bijzondere mogelijkheid om meer achtergrondinformatie te krijgen over de ontwikkeling van de poëzie in verschillende landen. Deze serie ging in oktober 1999 van start met een reeks programma¹s waarin de poëzie van Turkije, de Nederlandse Antillen, Suriname, Marokko en Cabo Verde centraal stond. Voor het jaar 2001 zijn vijf nieuwe programma¹s gepland met aandacht voor de volgende gebieden: Irak, (Centraal) Afrika, ex-Joegoslavië, Koerdistan en Palestina. Belangrijke ontwikkelingen worden toegelicht en dichters afkomstig uit de betreffende landen en/of woonachtig in Nederland. Komen aan het woord. De presentatie is in handen van specialisten op het gebied van literatuur. Met de serie Nieuw Letteren Podium tracht Stichting Dunya een beter inzicht te krijgen in de literatuur uit de verschillende landen, invloedrijke literaire stromingen en bepalende auteurs en hoe er anders dan in Nederland literatuur wordt bedreven. Dat zijn de kaders waarbinnen (of van waaruit) vele medelanders in polderland hun literaire werk ontplooien.

In het eerste programma van 2001 staat de Irakese poëzie centraal. Naast een lezing van de schrijver en criticus Yasin Al-Nasayyir treden een aantal Irakese dichters woonachtig in Nederland en Europa op. Dit programma is verder onderdeel van de manifestatie OEDe Irakesen Komen¹, een unieke manifestatie van kunst, muziek en literatuur uit Irak in het hart van Delfshaven, Rotterdam.

Stichting Dunya

W. Boothlaan 4

3012 VJ

Rotterdam

Telefoon: 0102339010reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie