Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.30 uur
Overleden door koolmonoxide

AMERSFOORT In haar woning aan de Scheltussingel is donderdagmiddag om twee uur een 80-jarige vrouw overleden aan de gevolgen van koolmonoxide vergiftiging. Haar 84-jarige huisgenoot raakte eveneens vergiftigd door de koolmonoxide. De man werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht en kreeg zuurstof toegediend.

Onderzoek door de brandweer en technische recherche wees uit dat de oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging naar alle waarschijnlijkheid is veroorzaakt door een slecht functionerend afvoerkanaal van de cv-ketel in de woning van het slachtoffer.

Omdat onder de bewoners van de negenentachtig woningen aan de Scheltussingel onrust was ontstaan hebben vertegenwoordigers van de gemeente Amersfoort, de politie, de brandweer, de GGD en de manager van de woningcorporatie Achtgoed, de bewoners nader geïnformeerd over de resultaten van het technisch onderzoek. De bewoners kregen het advies om de woningen goed te ventileren.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Een 17-jarige jongen uit Amersfoort reed dinsdagmiddag op zijn snorfiets over de Knuppelweg in de richting van Emiclaer. Op het kruispunt keek de jongen achterom naar wat vrienden. Op het moment dat hij weer voor zich keek reed hij een 64-jarige vrouw uit Amersfoort op haar fiets aan.

De vrouw viel op de grond en bleef liggen. Het ambulancepersoneel heeft de vrouw overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de vrouw diverse kneuzigen had opgelopen. De snorfietsbestuurder reed zonder geldig bromfietscertificaat en zijn snorfiets bleek opgevoerd.

Rijden onder invloed

HOOGLAND Tijdens de surveillance zag de politie dinsdagavond een voertuig slingerend over de Bunschoterstraat rijden. De bestuurder een 39-jarige man uit Fenhuizen- reed met een snelheid van 40 km/u over een weg waar maximaal 80 km/u gereden mag worden.

De man kreeg een stopteken en parkeerde zijn auto aan de kant van de weg. Uit een eerste moeizame blaastest bleek dat de man gedronken had. O het bureau wees het ademanalyse apparaat uit dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijontzegging van vier uur en een bekeuring van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie