Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe directeur voor Prins Bernhard Cultuurfonds

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

31 januari 2001

Dr. Adriana Esmeijer verlaat Erasmus Universiteit

Nieuwe directeur voor Prins Bernhard Cultuurfonds

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, onder voorzitterschap van mr. drs. Elco Brinkman, heeft dr. Adriana Esmeijer (35) benoemd tot directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij volgt op 1 mei 2001 mr. Jan Herman Meerdink op, die vervroegd uittreedt. Esmeijer is nu werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij verantwoordelijk is voor de corporate communicatie en marketing.

Adriana Esmeijer studeerde journalistiek aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en aansluitend taal- en literatuurwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant, waar zij in 1992 cum laude afstudeerde. In 1999 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift Sluiswachters in de wetenschapscommunicatie. Selectieprocessen bij het populariseren van (alfa)onderzoek.

Esmeijer was van 1984 tot 1992 werkzaam als freelance tekstschrijver/redacteur en regisseur/programmamaker voor diverse media, profit- en non-profitorganisaties. Van 1992 tot 1997 werkte zij bij de dienst Voorlichting en Externe Betrekkingen van de Vrije Universiteit. In 1997 werd zij benoemd tot hoofd van de afdeling Interne en Externe Betrekkingen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bij het Prins Bernhard Cultuurfonds werken 25 mensen. Het fonds heeft een activiteitenbudget van ongeveer 31 miljoen gulden per jaar. Naast het in Amsterdam gevestigde landelijke fonds zijn er vijftien afdelingen in de provincies en in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie