Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhandelaarsakkoord bereikt CAO Kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Onderhandelaars-akkoord CAO kinderopvang (31 jan)

Gisteravond hebben de vakbonden en de werkgevers een akkoord bereikt over de CAO Kinderopvang. De huidige CAO wordt met een half jaar verlengd tot 1 juli 2001. De volgende afspraken zijn gemaakt:
- De werknemers krijgen met terugwerkende kracht per 1 januari een loonsverhoging van 3,5 procent.

- Per 1 juli 2001 wordt een nieuw salarissysteem ingevoerd gebaseerd op functiewaardering. Hiervoor is een loonsverhoging van 1 procent gereserveerd. Mocht het onverhoopt niet lukken dit nieuwe systeem in dit jaar in te voeren, dan krijgen de werknemers in november een eenmalige uitkering van 1 procent.

- Verder is afgesproken dat leerlingen uit de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) altijd een arbeidsovereenkomst van minstens 20 uur krijgen. Een zogenoemde gastvrije regeling waardoor instroom van leerlingen naar een vaste baan beter geregeld wordt.
- Iedere werknemer in de kinderopvang krijgt recht op kinderopvang voor eigen kinderen, zonder wachtlijst, met de gewone ouderbijdrage. Die afspraak staat. Hoe dit technisch en praktisch uitgevoerd moet worden, wordt in de loop van februari uitgewerkt.

In de inzet van ABVAKABO FNV stond ook nog de wens om de eindejaarsuitkering stapsgewijs te verhogen naar een dertiende maand. Aangezien het nu voorliggende akkoord tot 1 juli 2001 loopt, zal deze wens in de tweede helft van dit jaar bij de nieuwe onderhandelingen weer op tafel komen.

De leden van ABVAKABO FNV worden in de komende weken geraadpleegd. De vakbond zal het akkoord positief aan de leden voorleggen. De CAO Kinderopvang geldt voor ongeveer 32.000 werknemers.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie