Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands Midden
Bureau Communicatie

Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 31 januari 2001

Inbraak in woning Katwijk Op dinsdag 30 januari werd in de avond ingebroken in een woning aan De Krom. Om binnen te komen werd een ruitje van de woning vernield. Uit de woning wordt een geldbedrag en een videorecorder vermist.

Fietsertje aangereden Leiderdorp Op dinsdag 30 januari rond 08.25 uur werd op de Acacialaan een 10-jarig fietsertje uit Leiden aangereden door een 49-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. Het fietstertje is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. Het jongetje zag bij het afslaan de tegemoetkomende automobiliste over het hoofd. De Alphense wist daarna het jongetje niet meer te ontwijken.

Aanhouding Leiden De politie heeft woensdagmorgen 31 januari in zijn woning een 26-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt verdacht van een woninginbraak in de Van Slingelandtlaan september vorig jaar. Er werd onder andere een discman en een fototoestel gestolen. Onderzoek van de technische recherche van Politie Hollands Midden leidde naar de Leidenaar. De politie onderzoekt nog of de man nog meer op zijn kerfstok heeft. De man is na zijn aanhouding ingesloten.

Verkeersongeval Leiden Op de Rijnsburgersingel is dinsdag 30 januari 10:30 uur een aanrijding gebeurd. Een 21-jarige vrouw uit Leiden reed met de auto over de Rijnsburgersingel. Voor het stoplicht bij de kruising met de Marislaan stonden twee auto's te wachten. De vrouw botste achterop de achterste auto en raakte, nadat deze auto de linker weghelft op schoot, ook de tweede auto nog. De 21-jarige vrouw zelf liep nekletsel op en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurders van de twee andere auto's; een 37-jarige vrouw uit Valkenburg en een 45-jarige man uit Leiden, raakten niet gewond.

Bijter aangehouden Leiden Een 27-jarige medewerker van een meubelzaak aan het Stationsplein is dinsdagmiddag 30 januari in zijn arm gebeten. In de zaak ontstond een meningsverschil over de betaling van bezorgkosten. Toen de klant wilde uithalen, kon de medewerker de klap afweren. De man zette vervolgens zijn tanden in de arm van het personeelslid. De man heeft zich met hulp van collega's los kunnen slaan. Zijn wond moest in het ziekenhuis behandeld worden. De agressieve man is korte tijd later door de politie in de zaak aangehouden. Het gaat om een 63-jarige man uit Leiden. De man zou eerder die dag twee bezorgers, die op zijn huisadres een meubel zouden afleveren, met de dood bedreigd hebben. Na zijn aanhouding is de man ingesloten.

Agressie in het verkeer Leiden Een 29-jarige man uit Leiden is dinsdagmiddag 30 januari geslagen. De man stak met de fiets over bij de oversteekplaats in de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Haarlemmerweg toen met hoge snelheid een rode personenauto kwam aangereden. De fietser gebaarde dat de autobestuurder wat langzamer moest rijden. Hierop stapte de bestuurder uit de auto en sloeg de Leidenaar op een oor. De bestuurder liep hierop terug naar zijn voertuig en reed weg.

Verkeersongeval met letsel Leiden Een 36-jarige fietsster uit Leiderdorp heeft op dinsdag 30 januari omstreeks 15.15 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 28-jarige bestelbusbestuurder uit Noordwijkerhout. De fietsster reed over het fietspad langs de Hoge Rijndijk in de richting van Leiden. Ter hoogte van de kruising met De Goejestraat sloeg de bestuurder van de bus die uit dezelfde richting kwam plotseling rechtsaf deze straat in. Hierdoor reed de fietsster tegen de rechter zijkant van de auto en kwam ten val. De fietsster liep diverse kneuzingen op.

Diefstal uit woning Leiden Een 56-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Van Hamellaan. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op dinsdag 30 januari tussen 19.00 uur en 22.00 uur. De insluiper(s) kwam(en) de woning binnen door de achterdeur open te breken. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. De bewoner mist een aantal sieraden.

Schoorsteenbrand Alphen aan den Rijn Op dinsdag 30 januari rond 21.10 uur zag een voorbijganger vanuit een schoorsteen van een woning aan de Venusstraat wel erg veel rook komen. Hij waarschuwde de bewoonster die op haar beurt de brandweer allarmeerde. Het bleek dat het rookkanaal vlam had gevat. De brandweer was tot zeker 22.30 uur in de weer om de schoorsteen te ontdoen van brandresten.

Inbraak in woning Nieuwerkerk aan den Ijssel Op dinsdag 30 januari werd in de ochtend ingebroken in een woning aan de Wagnerstraat. Om binnen te komen werd een slot van de voordeur geforceerd. Uit de woning wordt een videorecorder en een lamp vermist.

Inbraak in woning Boskoop Op dinsdag 30 januari werd in de middag of avond ingebroken in een woning aan de Zuidkade. Om binnen te komen werd een slot van een deur vernield. Vooralsnog wordt nog niets uit de woning vermist.

Insluiping woning Gouda Op 30 januari, omstreeks 04.00 uur vond een insluiping plaats in een woning aan de Walvisstraat. De bewoner hoorde beneden gestommel en toen hij naar buiten keek zag hij een manspersoon weglopen. De volgende morgen ontdekte de man dat zijn portemonnaie en GSM vanuit de woonkamer waren weggenomen. Vermoedelijk is de dader binnengekomen volgens de flippermethode. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Inbraak woning Bodegraven Op 30 januari, omstreeks 128.30 uur is ingebroken in een woning aan de Beiershof in Bodegraven. De dader wilde met een koevoet de achterdeur openbreken. De bewoner lag boven te slapen en werd wakker van het lawaai. Kennelijk merkte de dader dit en vluchtte de woning uit. Het is waarschijnlijk niets ontvreemd vanuit de woning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie