Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelingen omtrent Waterplan Amersfoort

Waterplan Amersfoort

Spui en Koppelpoort (Bron: Michiel Rijsberman)

DHV werkt momenteel aan het Waterplan Amersfoort. Er is in de afgelopen jaren al flink wat ervaring opgedaan in het opstellen van waterplannen, toch blijkt ook dit plan weer anders van opzet. De opdracht van de Gemeente Amersfoort, het Waterschap Vallei & Eem en het Waterleidingbedrijf Midden-Nederland was het gelijktijdig opstellen van het tweede Gemeentelijke Rioleringsplan en het Waterplan. Voorwaarde was dat beide plannen door een bureau zouden worden opgesteld, zodat de afstemming gewaarborgd zou zijn.

Doel van het Waterplan is het ontwikkelen van een gemeenschappelijke visie van gemeente, waterschap en het waterleidingbedrijf op integraal en duurzaam waterbeheer in Amersfoort. Daarnaast moet het Waterplan ervoor zorgdragen, dat de noodzakelijke activiteiten om te komen tot integraal en duurzaam waterbeheer worden opgenomen in de verschillende uitvoeringsprogramma's van gemeente, waterschap, waterleidingbedrijf en andere betrokkenen. Naast vakinhoudelijke kennis draagt DHV in grote mate bij aan de begeleiding van het planproces.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie