Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Priesters in het nauw door extra belastingaanslag

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Logo

Afbeelding

Priesters in het nauw door extra belastingaanslag De Nederlandse priesters en de 7 bisschoppen hangt een extra belastingaanslag boven het hoofd. In het nieuwe belastingstelsel staan de 1500 rooms-katholieke geestelijken te boek als werknemers. De extra bijdrage die het ministerie van Financiën vraagt, kan oplopen tot zon 10 miljoen gulden. Dit meldt het FNV Magazine.

Tot nu toe moesten de geestelijken 6600 gulden bij hun inkomen optellen omdat ze kost en inwoning krijgen. Volgens het nieuwe belastingstelsel zijn de priesters nu werknemer. De bijtelling voor kost en inwoning wordt dan bijna verdubbeld.

FNV-bestuurder Agnes Jongerius bekijkt of ze priesters kan helpen. `Het nieuwe belastingstelsel zou geen negatieve gevolgen hebben voor de werkende bevolking. Als blijkt dat bepaalde regelingen nadelig uitpakken, gaan we aandringen op wijzigingen in wet.`

Het belastingstelsel treft ook de dominees en imams. Maar bij de rooms-katholieke kerk is het probleem groter vanwege de vrije kost en inwoning.

31 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie