Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een van de twee Libische Lockerbieverdachten op vrije voeten

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

31.01.01

Lockerbie-verklaring

Het Schotse Hof heeft vandaag één van de Libische verdachten, Al Amin Khalifa Fhima, op vrije voeten gesteld. Dat brengt Nederland in een nieuwe situatie.Van begin af aan heeft Nederland duidelijk gesteld dat de twee verdachten na ommekomst van hun proces Nederland dienen te verlaten, omdat zij geen geldige titel hebben om op ons grondgebied te verblijven.

In afwachting van zijn vertrek uit Nederland is deze persoon elders ondergebracht. Details over zijn verblijfplaats noch over het tijdstip van vertrek uit Nederland worden om veiligheidsredenen gegeven.

Met nadruk wordt gesteld dat Nederland in de Lockerbie-zaak van meet af aan een faciliterende rol heeft gespeeld. Naar aanleiding van een resolutie van de Veiligheidsraad heeft ons land een lokatie beschikbaar gesteld waar een Schots Hof naar Schots recht de twee Libische verdachten kon berechten.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 31-01-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie