Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PEPC introduceert de print-on-demand Newspaper Vending Unit

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- Persbericht -

EERSTE DIGITALE KRANTENKIOSK IN AMSTERDAM

PEPC introduceert de print-on-demand Newspaper Vending Unit

31 januari 2001

PEPC Worldwide gevestigd in Den Haag heeft een uniek elektronisch distributie netwerk en Newspaper Vending Unit ontwikkeld. Dit netwerk maakt het mogelijk om content van printmedia vanuit de gehele wereld te 'ontvangen ' en te 'bezorgen'. De Newspaper Vending Unit is een interactieve kiosk die direct gekoppeld is aan het elektronische distributienetwerk. Hierdoor het mogelijk wordt om overal waar zich een Newspaper Vending Unit bevindt een grote verscheidenheid aan internationale kranten direct te printen. Na een intensieve ontwikkelingsperiode heeft PEPC de eerste Newspaper Vending Units geplaatst in het Holiday Inn Hotel en het Krasnapolsky Hotel, beide in Amsterdam. PEPC wil de wereldwijde standaard op het gebied print-on-demand applicaties worden.

Het elektronische distributienetwerk
Het elektronische distributienetwerk maakt het mogelijk om content te ontvangen, te controleren en vervolgens te distribueren. Dit netwerk bestaat uit een systeemomgeving en een satellietnetwerk. PEPC ontvangt dagbladen in digitaal formaat van uitgevers van over de hele wereld. Deze digitale dagbladen worden via de satelliet naar alle Newspaper Vending Units gedistribueerd. Door het satellietnetwerk kan PEPC snelle en veilige distributie van de content garanderen. In de Newspaper Vending Units worden de digitale files omgezet in printbare dagbladen.PEPC kan vanuit haar centrale systeemomgeving over alle informatie beschikken en ten alle tijde rapportage opvragen.

De PEPC Newspaper Vending Unit
De Newspaper Vending Unit is een door PEPC ontwikkelde applicatie die het mogelijk maakt om overal ter wereld waar een Newspaper Vending Unit geïnstalleerd is, een grote verscheidenheid aan internationale kranten direct te printen. Doordat de Newspaper Vending Unit aangesloten is op het elektronische distributienetwerk zijn de krantenedities van diezelfde dag, ongeacht waar de krant vandaan komt. De Newspaper Vending Unit ontvangt via de satelliet 24 uur per dag zeven dagen per week de laatste editie van kranten van over de hele wereld. Door middel van een eenvoudig touch screen menu op de Newspaper Vending Unit kan de consument in zijn eigen taal zijn favoriete krant kiezen. Na betaling met credit card of smart card wordt de krant geprint. Tijdens het printen wordt de consument onderhouden met reclame en informatie.

'Breaking News'
Om de dagelijkse aanvoer van content te garanderen werkt PEPC nauw samen met uitgevers van de meest toonaangevende dagbladen van de wereld. De uitgevers zijn nu in staat om wereldwijd hun krant te koop aan te bieden. De laatste editie van hun kranten zijn door de introductie van de PEPC diensten wereldwijd verkrijgbaar, zonder dat hier print- of distributiekosten voor de uitgever mee gemoeid gaan, hetgeen een enorme besparing oplevert. Daarnaast maakt PEPC nieuwe diensten voor een uitgever mogelijk, zoals een wereldwijde special update bij 'breaking news' of het toevoegen van regionaal nieuws en advertenties.

'Je eigen krant, altijd en overal'
Raoul Maphar CEO van PEPC Worldwide: "Je eigen krant, altijd en overal. Niet op een beeldscherm, maar in print zoals je de krant thuis ook leest. Dat is de grondslag van het PEPC concept. Met internationale organisaties als IBM en Xerox hebben we deze innovatie print-on-demand applicatie ontwikkeld. De Newspaper Vending Units zullen geïnstalleerd worden in hotels, vliegvelden, amusementsparken. Overal waar internationale mensen samenkomen willen wij de diensten en mogelijkheden van PEPC beschikbaar stellen. BIJGESLOTEN: PICTURE OF THE PEPC NEWSPAPER VENDING UNIT

Voor meer informatie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie