Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

John Kraaijkamp sr. in Pinters De Huisbewaarder

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

John Kraaijkamp sr. in Pinters De Huisbewaarder

John Kraaijkamp sr. zal volgend seizoen de rol spelen van de aan lager wal geraakte zwerver Davies in het toneelstuk De Huisbewaarder. Na het enorme succes van Op Bezoek bij Meneer Green brengt Joop van den Ende Theaterproducties wederom een toneelstuk waarin John Kraaijkamp de hoofdrol vertolkt. De acteurs die de andere twee rollen zullen gaan vertolken worden half februari bekend gemaakt. De première van De Huisbewaarder vindt plaats op 30 december 2001 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Het oorspronkelijke toneelstuk The Caretaker, geschreven door Harold Pinter, ging in 1960 in Londen in wereldpremière en wordt sindsdien overal ter wereld geproduceerd. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het stuk en de 70ste verjaardag van Pinter - één van de meest belangwekkende Britse toneelauteurs van deze tijd - besloot Joop van den Ende Theaterproducties de productie naar Nederland te brengen.

Het verhaal gaat over de gesloten en geestelijk labiele Aston die in een vervuilde kamer in het bouwvallige huis van zijn broer Mick woont. Op een dag neemt Aston zonder reden een zwerver mee naar huis. De onberekenbare landloper Davies neemt zijn intrek in het huis en daarmee in het leven van Aston en Mick. Als de broers hem ook nog de functie van huisbewaarder aanbieden, lijkt Davies vastbesloten zijn leven op straat vaarwel te zeggen en het onderkomen van de broers als het zijne te beschouwen. Er ontstaat een bizarre situatie tussen de drie mannen waarin Davies de broers Aston en Mick tegen elkaar probeert op te zetten. Dat leidt tot zowel beklemmende als komische momenten.

De Huisbewaarder wordt geregisseerd door Berend Boudewijn. Het decorontwerp is van de hand van Misjel Vermeiren. Uri Rapaport ontwerpt het licht en Marie Lauwers is verantwoordelijk voor de kostuums. De Huisbewaarder speelt vanaf begin december 2001 ruim 100 voorstellingen in heel Nederland.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie