Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil korting AOW vrouwen van grensarbeiders terugdraaien

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Schrap AOW-korting

Theo Stroeken: Schrap korting AOW vrouwen van grensarbeiders

Het CDA wil de korting op de AOW-uitkering voor circa 15.000 vrouwen van grensarbeiders ongedaan maken. Echtgenoten van grensarbeiders waarvan de man in het buitenland werkte, worden op dit moment nog gekort op hun uitkering. Voor ieder jaar tussen 1957 en 1980 wordt 2% van hun AOW ingehouden.

CDA-woordvoerder Stroeken: "Deze vrouwen ervaren de korting als zeer onrechtvaardig. De echtgenoten waren vaak gedwongen om in het buitenland werk te vinden. De vrouwen bleven thuis bij het gezin, in die tijd de normale situatie. Ze worden daarvoor achteraf 'gestraft' met een AOW-korting die fors kan oplopen."

Het CDA pleit voor een generaal pardon voor deze groep. Door een tweetal arresten is de korting reeds eerder verboden voor de jaren na 1980. Stroeken: "Het wordt hoog tijd ook de korting in de jaren vóór 1980 ongedaan te maken."
De kosten bedragen op dit moment circa 20 miljoen gulden aflopend tot nul in de komende jaren.

Woordvoerder: Theo Stroeken Tel 070 3182553

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie