Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming nieuwe plaatsvervangend Chef Defensiestaf

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


generaal Godderij

Benoeming nieuwe plaatsvervangend Chef Defensiestaf

31-01-2001

DV/PM003

Generaal-majoor van de Koninklijke Luchtmacht P.J.M. Godderij (50) wordt benoemd tot Plaatsvervangend Chef Defensiestaf. Hij volgt op een nader te bepalen datum in de loop van dit jaar luitenant-generaal der artillerie A.P.P.M. van Baal (54) op, die Bevelhebber der Landstrijdkrachten wordt. Generaal-majoor Godderij wordt bij de aanvaarding van zijn nieuwe functie bevorderd tot luitenant-eneraal.

Generaal-majoor Godderij is sinds 2 augustus 1999 Plaatsvervangend Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten. Hij kwam in 1969 in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht en vervulde na de afronding van zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda operationele functies op de vliegbases Twenthe en Gilze-Rijen. Van het begin van de jaren negentig tot 1977 bekleedde de toekomstige Plaatsvervangend Chef Defensiestaf belangrijke operationele en staffuncties bij de Koninklijke Luchtmacht: hoofd afdeling vliegoperatiën van de Luchtmachtstaf (1991-1994), commandant van de vliegbasis Twenthe (1994-1995) en sous-chef integraal beleid en plannen van de Luchtmachtstaf (1995-1997). Van 1997 tot begin augustus 1999 vervulde generaal-majoor Godderij een hoge NAVO-functie: Deputy Commander Interim Combined Air Operations Centre Kalkar (BRD).


* Klik hier voor de uitgebreide loopbaanbeschrijving van generaal-majoor Godderij

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie