Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijsuitreiking Anti-Vandalisme-Vuurwerkproject Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 31-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

Keywords: prijs, vuurwerk, vandalistme, 2000

INFORMATIE

23-01-2001

Prijsuitreiking "Anti-Vandalisme-Vuurwerkproject 2000"

Op 31-01-2001 zal wethouder A.J. Huisman van Onderwijs van de gemeente Delfzijl prijzen overhan-digen aan de winnaars die meegedaan hebben aan het "Anti-Vandalisme-Vuurwerkproject 2000". De prijsuitreiking zal om 15.00 uur plaatsvinden in de kantine van het gemeentehuis van Delfzijl.

Het "Anti-Vandalisme-Vuurwerkproject 2000" is gehouden op 11, 12, 14 en 15-12-2000 in het Cultu-reel Centrum de Molenberg te Delfzijl. Circa 1700 leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs uit de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer hebben hier een theater-voorstelling gezien van de groep `O Ja!' uit Groningen. Na de voorstelling, waarin de gevaren van het verkeerd omgaan met vuurwerk tot uitdrukking kwamen, kregen de leerlingen bij de stands van het Delfzicht Ziekenhuis en GGD, Politie, Brandweer van de gemeenten Appingedam en Delfzijl en de vuurwerkspecialist, Bureau Slachtofferhulp en het "Anti-Vandalisme-Vuurwerkproject 2000" Delfzijl nadere informatie over de gevolgen van het verkeerd omgaan met vuurwerk, zowel voor jezelf als voor anderen. Tevens kregen de leerlingen een vragenlijst mee, die ze konden invullen. Uit de ruim 500 ingevulde vragenlijsten zijn de 10 winnaars getrokken die op 31-01-2001 een prijs ontvangen.

De prijswinnaars van de vragenlijsten zijn:

Mark Zwarberg OBS De Munte
Ilse Mous BBS Sterre der Zee
Roxanne Dammer Dollard College
Roelf Ubels BBS Het Baken
Simone van der Laan OBS Jan Ligthart Appingedam Martina Dijk BBS De Meerpaal
Wilbert Bos NPC Praktijkonderwijs
Ramona Woudstra De Delta-SB0
Marijke van Bruggen Ommelander College
Tom Terpstra OBS Prinses Beatrixschool

Tevens zal de heer J. Schansema van het Delfzicht Ziekenhuis tijdens de prijsuitreiking bekend maken welke scholen een bezoek aan het ziekenhuis hebben gewonnen.

In de projectweek is ook aan de leerlingen gevraagd een verhaal of gedicht over de gevolgen van vuurwerk te maken. Het mooiste gedicht of verhaal zou worden gepubliceerd en de school kon hier-mee een bezoek winnen aan het ziekenhuis.

Er zijn plusminus 350 mooie werkstukken binnengekomen. Hieruit zijn 4 winnaars getrokken die sa-men met hun klas een bezoek aan het ziekenhuis mogen maken.

Evenals voorgaande jaren heeft het project een grote indruk gemaakt op de leerlingen. Dit viel af te leiden uit de reacties tijdens het project, maar ook uit de ingezonden vragenlijsten, gedichten en ver-halen die bij de organisatoren zijn binnengekomen.

Bovendien hebben de brandweer van de gemeenten Appingedam en Delfzijl en het Delfzicht zieken-huis gemeld, dat er minder accidenten zijn geweest dan het voorgaande jaar. Er zit duidelijk een terug-gang in de afgelopen jaren. De organisatoren van het
"Anti-Vandalisme-Vuurwerkproject 2001" ne-men deze gegevens dan ook zeker mee in de voorbereidingen voor het
"Anti-Vandalisme-Vuurwerkproject 2001".Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw B. Enting, telefoon 0596-635290 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie