Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 1-02-2001
Politieberichten van 31/1 (13.00 uur) tot 1/2 (07.00 uur)

Nijland: brand personenauto
Woensdag omstreeks 11.00 uur brak brand uit in motorcompartiment van een personenauto. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Sneek reed met zijn auto over de Trije Dyken onder Nijland. Plotseling zag hij rook onder de motorkap vandaan komen. Hij bracht zijn auto tot stilstand en heeft nog geprobeerd met een emmertje water het vuur te blussen. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust, doch kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Dokkum: inbraak woning
Woensdag tussen 11.30 en 11.40 uur werd een diefstal gepleegd uit een woning aan de Dongeradyk. De bewoonster, een 76-jarige inwoonster van Dokkum, hoorde op een gegeven moment rumoer in de slaapkamer. Toen zij ging kijken, stond zij oog in oog met een onbekende buitenlandse vrouw. Deze vrouw werd door haar de deur uitgewerkt. Vervolgens kwam de bewoonster tot de ontdekking dat verschillende sieraden (waaronder een ring en halsketting) miste. De onbekende vrouw, van buitenlandse afkomst leeftijd tussen de 40 en 50 jaar, tenger postuur, lengte ongeveer 1.60 meter, is de woning binnengekomen door de niet afgesloten voordeur. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 13.15 uur werd bij de een winkel aan de Dracht een winkeldiefstal gepleegd. Een 17-jarige inwoonster van Winschoten nam een tandenborstel en een tube tandpasta weg. Na de diefstal ging de vrouw er vandoor. Na een korte achtervolging kon de verdachte door het winkelpersoneel worden aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Een 38-jarige inwoner van Drachten deed namens de winkel aangifte. De verdachte werd na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Damwoude: vernieling ruit
Woensdag omstreeks 15.15 uur vernielde een 32-jarige inwoner van Damwoude de ruit van de toegangsdeur van het gemeentehuis van Dantumadeel aan de Paardebloem. De man was kwaad geworden daar hij van de gemeente geen tegemoetkoming kreeg in de reiskosten. Toen de man kwaad het gemeentehuis uitliep vernielde hij de ruit. De man werd aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een 39-jarige ambtenaar van de gemeente deed aangifte.

Heerenveen: brand AZC
Omstreeks 16.00 uur kwam er een melding binnen dat een bewoner van het AZC door het dolle heen was en zijn kamer in de brand had gestoken. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen, Afghaanse nationaliteit, een bankstel in zijn kamer in brand had gestoken en alle ruiten had vernield. De jongen bevond zich nog in de brandende kamer en wilde deze niet verlaten. De politieagenten werden bedreigd met een ijzeren staaf. De jongen werd verschillende malen gesommeerd de staaf neer te leggen en de brandende kamer te verlaten. Toen hij hier geen gevolg aan gaf, werd de jongen met behulp van een politiehond aangehouden. Nadat de jongen naar buiten was gebracht, verzette hij zich weer en gingen de omwonenden er zich mee bemoeien. Met behulp van collega`s en de politiehond konden de omstanders op een afstand worden gehouden en kon de jongen worden overgebracht naar het bureau. Wat de aanleiding tot zijn driftbui is geweest is nog niet duidelijk. De jongen is door een arts onderzocht en werd daarna ingesloten.

Drachten: dealers
Woensdag omstreeks 18.20 uur werd een inval gedaan in een woning aan de Leeuwerikstraat in verband met het dealen van drugs. In de woning werden twee verdachten, 33 en 58 jaar, beiden uit Drachten aangehouden. Op de tafel werd een snuifje cocaïne aangetroffen, terwijl de 33-jarige verdachte in het bezit bleek te zijn van 5 bolletjes cocaïne (in totaal 1.3 gram). De cocaïne werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 12.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Albert Schweitzerstraat. Via het forceren van een raam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een videorecorder, een DVD-speler en een afstandbediening weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanhoudingen voetbalwedstrijd
Na afloop van de wedstrijd Heerenveen - Feijenoord zijn zes aanhangers van de Rotterdamse club aangehouden voor het plegen van vernielingen. Tijdens de wedstrijd werd geconstateerd dat een aantal personen stoeltjes vernielden. Toen de wedstrijd was afgelopen werden deze uit het publiek gehaald en aangehouden. Bovendien werd een man aangehouden die een raam bij de hoofdingang had kapot getrapt. Alle verdachten kregen direct een transactievoorstel van de officier van justitie. Na betaling van een boete van 5 x 300 gulden en 1 x 400 gulden konden zij weer huiswaarts.

Heerenveen: vernieling bushokje
Onbekenden hebben woensdag tussen 20.00 en 21.00 uur een bushokje aan de Dubbele Regel vernield. Van het hokje werden alle ramen ingegooid. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen (0900-8844).

Sneek: inbraak woning
In een woning aan de Roerstraat is woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een openstaand bovenlicht. Gestolen werden onder eer een spelcomputer, sieraden en een geldbedrag. De 19-jarige bewoonster deed aangifte.

Sint Annaparochie: mishandeling
Een 43-jarige inwoner van Sint Annaparochie is woensdag omstreeks 21.15 uur op een parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Warmoesstraat mishandeld. Toen het slachtoffer uit de horecagelegenheid kwam werd hij door een man met een stuk CV-buis geslagen, waarbij hij een gebroken vinger opliep. De identiteit van de aanvaller is inmiddels bekend en hij zal door de politie gehoord worden.

Zwaagwesteinde: leegstaande woning uitgebrand
In een leegstaande woning aan de Koopmansweg heeft donderdag omstreeks 00.30 uur vrijwel brand gewoed. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand vrijwel geheel uitbrandde. De technische recherche zal een onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Tjerwerd: gestolen auto uitgebrand
Op de Hemdijk is donderdag om 00.30 uur een auto geheel uitgebrand. Bij het voertuig werd niemand meer aangetroffen. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto dinsdag was gestolen in Rijnsburg. Bovendien werden in het uitgebrande voertuig de resten gevonden van een opengebroken pinautomaat. Deze is waarschijnlijk afkomstig van een inbraakl in Puremerend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerenveen: onder invloed
Een 26-jarige inwoonster van Heerenveen is donderdag om 02.20 uur op de Jousterweg aangehouden, omdat ze onder invloed in een auto reed. Op het politiebureau blies ze 785 ug/l, waarna ze een rijverbod voor 9 uren en een proces-verbaal kreeg. Bovendien werd haar rijbewijs ingevorderd.

Sint Nicolaasga: eenzijdig ongeval
Een 31-jarige inwoner van Hurdegaryp is donderdag om 01.55 uur op de A6 met zijn auto van de weg geraakt, nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen. Toen hij weer bij zijn positieven kwam reed de auto in de rechterberm en kwam vervolgens in de rietkraag langs het Tjeukermeer tot stilstand. Hij moest op het politiebureau een blaastest ondergaan. Gezien de uitslag, 250 ug/l, kreeg de bestuurder een rijverbod van 1 uur en een porces-verbaal.

Heerenveen: diefstal uit auto
In een auto die geparkeerd stond aan de Paul Krugerkade, is dinsdag tussen 19.30 en 23.35 uur ingebroken. Nadat een raam was ingeslagen werd de radio/cd-speler weggenomen. De 58-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...