Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 1-02-2001
Politieberichten van 31/1 (13.00 uur) tot 1/2 (07.00 uur)

Nijland: brand personenauto
Woensdag omstreeks 11.00 uur brak brand uit in motorcompartiment van een personenauto. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Sneek reed met zijn auto over de Trije Dyken onder Nijland. Plotseling zag hij rook onder de motorkap vandaan komen. Hij bracht zijn auto tot stilstand en heeft nog geprobeerd met een emmertje water het vuur te blussen. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust, doch kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Dokkum: inbraak woning
Woensdag tussen 11.30 en 11.40 uur werd een diefstal gepleegd uit een woning aan de Dongeradyk. De bewoonster, een 76-jarige inwoonster van Dokkum, hoorde op een gegeven moment rumoer in de slaapkamer. Toen zij ging kijken, stond zij oog in oog met een onbekende buitenlandse vrouw. Deze vrouw werd door haar de deur uitgewerkt. Vervolgens kwam de bewoonster tot de ontdekking dat verschillende sieraden (waaronder een ring en halsketting) miste. De onbekende vrouw, van buitenlandse afkomst leeftijd tussen de 40 en 50 jaar, tenger postuur, lengte ongeveer 1.60 meter, is de woning binnengekomen door de niet afgesloten voordeur. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 13.15 uur werd bij de een winkel aan de Dracht een winkeldiefstal gepleegd. Een 17-jarige inwoonster van Winschoten nam een tandenborstel en een tube tandpasta weg. Na de diefstal ging de vrouw er vandoor. Na een korte achtervolging kon de verdachte door het winkelpersoneel worden aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Een 38-jarige inwoner van Drachten deed namens de winkel aangifte. De verdachte werd na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Damwoude: vernieling ruit
Woensdag omstreeks 15.15 uur vernielde een 32-jarige inwoner van Damwoude de ruit van de toegangsdeur van het gemeentehuis van Dantumadeel aan de Paardebloem. De man was kwaad geworden daar hij van de gemeente geen tegemoetkoming kreeg in de reiskosten. Toen de man kwaad het gemeentehuis uitliep vernielde hij de ruit. De man werd aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een 39-jarige ambtenaar van de gemeente deed aangifte.

Heerenveen: brand AZC
Omstreeks 16.00 uur kwam er een melding binnen dat een bewoner van het AZC door het dolle heen was en zijn kamer in de brand had gestoken. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen, Afghaanse nationaliteit, een bankstel in zijn kamer in brand had gestoken en alle ruiten had vernield. De jongen bevond zich nog in de brandende kamer en wilde deze niet verlaten. De politieagenten werden bedreigd met een ijzeren staaf. De jongen werd verschillende malen gesommeerd de staaf neer te leggen en de brandende kamer te verlaten. Toen hij hier geen gevolg aan gaf, werd de jongen met behulp van een politiehond aangehouden. Nadat de jongen naar buiten was gebracht, verzette hij zich weer en gingen de omwonenden er zich mee bemoeien. Met behulp van collega`s en de politiehond konden de omstanders op een afstand worden gehouden en kon de jongen worden overgebracht naar het bureau. Wat de aanleiding tot zijn driftbui is geweest is nog niet duidelijk. De jongen is door een arts onderzocht en werd daarna ingesloten.

Drachten: dealers
Woensdag omstreeks 18.20 uur werd een inval gedaan in een woning aan de Leeuwerikstraat in verband met het dealen van drugs. In de woning werden twee verdachten, 33 en 58 jaar, beiden uit Drachten aangehouden. Op de tafel werd een snuifje cocaïne aangetroffen, terwijl de 33-jarige verdachte in het bezit bleek te zijn van 5 bolletjes cocaïne (in totaal 1.3 gram). De cocaïne werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 12.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Albert Schweitzerstraat. Via het forceren van een raam kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een videorecorder, een DVD-speler en een afstandbediening weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanhoudingen voetbalwedstrijd
Na afloop van de wedstrijd Heerenveen - Feijenoord zijn zes aanhangers van de Rotterdamse club aangehouden voor het plegen van vernielingen. Tijdens de wedstrijd werd geconstateerd dat een aantal personen stoeltjes vernielden. Toen de wedstrijd was afgelopen werden deze uit het publiek gehaald en aangehouden. Bovendien werd een man aangehouden die een raam bij de hoofdingang had kapot getrapt. Alle verdachten kregen direct een transactievoorstel van de officier van justitie. Na betaling van een boete van 5 x 300 gulden en 1 x 400 gulden konden zij weer huiswaarts.

Heerenveen: vernieling bushokje
Onbekenden hebben woensdag tussen 20.00 en 21.00 uur een bushokje aan de Dubbele Regel vernield. Van het hokje werden alle ramen ingegooid. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen (0900-8844).

Sneek: inbraak woning
In een woning aan de Roerstraat is woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een openstaand bovenlicht. Gestolen werden onder eer een spelcomputer, sieraden en een geldbedrag. De 19-jarige bewoonster deed aangifte.

Sint Annaparochie: mishandeling
Een 43-jarige inwoner van Sint Annaparochie is woensdag omstreeks 21.15 uur op een parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Warmoesstraat mishandeld. Toen het slachtoffer uit de horecagelegenheid kwam werd hij door een man met een stuk CV-buis geslagen, waarbij hij een gebroken vinger opliep. De identiteit van de aanvaller is inmiddels bekend en hij zal door de politie gehoord worden.

Zwaagwesteinde: leegstaande woning uitgebrand
In een leegstaande woning aan de Koopmansweg heeft donderdag omstreeks 00.30 uur vrijwel brand gewoed. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand vrijwel geheel uitbrandde. De technische recherche zal een onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Tjerwerd: gestolen auto uitgebrand
Op de Hemdijk is donderdag om 00.30 uur een auto geheel uitgebrand. Bij het voertuig werd niemand meer aangetroffen. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto dinsdag was gestolen in Rijnsburg. Bovendien werden in het uitgebrande voertuig de resten gevonden van een opengebroken pinautomaat. Deze is waarschijnlijk afkomstig van een inbraakl in Puremerend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerenveen: onder invloed
Een 26-jarige inwoonster van Heerenveen is donderdag om 02.20 uur op de Jousterweg aangehouden, omdat ze onder invloed in een auto reed. Op het politiebureau blies ze 785 ug/l, waarna ze een rijverbod voor 9 uren en een proces-verbaal kreeg. Bovendien werd haar rijbewijs ingevorderd.

Sint Nicolaasga: eenzijdig ongeval
Een 31-jarige inwoner van Hurdegaryp is donderdag om 01.55 uur op de A6 met zijn auto van de weg geraakt, nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen. Toen hij weer bij zijn positieven kwam reed de auto in de rechterberm en kwam vervolgens in de rietkraag langs het Tjeukermeer tot stilstand. Hij moest op het politiebureau een blaastest ondergaan. Gezien de uitslag, 250 ug/l, kreeg de bestuurder een rijverbod van 1 uur en een porces-verbaal.

Heerenveen: diefstal uit auto
In een auto die geparkeerd stond aan de Paul Krugerkade, is dinsdag tussen 19.30 en 23.35 uur ingebroken. Nadat een raam was ingeslagen werd de radio/cd-speler weggenomen. De 58-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie