Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoofdrollen Saturday Night Fever bekend

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Hoofdrollen Saturday Night Fever bekend

Vandaag is bekend gemaakt wie de hoofdrollen gaan vertolken in de Nederlandse versie van Saturday Night Fever. De rol die van John Travolta een superster maakte, Tony Manero, wordt vertolkt door Joost de Jong. Zijn bloedmooie danspartner Stephanie Mangano wordt gespeeld door Chantal Janzen.
In de zoektocht naar de ideale Tony Manero hebben zich honderden kandidaten aangemeld uit onder andere Engeland en Duitsland. Uiteindelijk is het toch een Nederlander geworden die deze titelrol gaat vertolken.

Joost de Jong speelde het afgelopen jaar in de musical Chicago en was voorheen te zien in Fame de Musical, Hair en West Side Story. Chantal Janzen maakte dit seizoen haar professionele musicaldebuut in 42nd Street. Ze begon in deze productie als stagiaire voor haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en kreeg vervolgens de kans understudy te worden van Angela Schijf. Voor beiden is Saturday Night Fever de eerste productie waarin zij een hoofdrol spelen. Saturday Night Fever zal, als opvolger van de succesvolle musical Chicago, de tweede open eind productie zijn in het Beatrix Theater. De Nederlandse première van de musical Saturday Night Fever vindt plaats op 17 juni aanstaande in het Beatrix Theater in Utrecht.

De musical is ontstaan na het bioscoopsucces van de speelfilm uit 1977 met John Travolta in de hoofdrol en muziek van de Bee Gees. Nummers als Stayin' Alive, If I Can't Have You, Tragedy en Night Fever stonden maandenlang in de internationale hitlijsten. John Travolta groeide door zijn hoofdrol in de film uit tot een internationaal sekssymbool en een veelgevraagd filmacteur. En disco werd in één klap een wereldwijde sensatie. De musical volgt in grote lijn het verhaal over een zoon uit een arm Italiaans immigranten gezin die opgroeit in Brooklyn, New York. Tijdens zijn zoektocht naar volwassenheid, ontsnapt hij elke zaterdagavond aan de harde dagelijkse realiteit. In de discotheek 2001 Odyssey droomt hij weg van een leven vol roem. Dat het buiten de veilige muren van deze discotheek er anders aan toe gaat wordt hem keer op keer duidelijk gemaakt door zijn omgeving. Toch blijft hij in zijn droom geloven en leeft hij toe naar de danswedstrijd die hem kan laten ontsnappen aan het grimmige Brooklyn.

De soundtrack van de Bee Gees bleek goed voor tien hitsingles en een verkoop van 30 miljoen exemplaren wereldwijd. Nu, twintig jaar later, worden de songs van Saturday Night Fever nog regelmatig succesvol gecoverd. Alle bekende songs zitten in de musical-versie, plus het speciaal voor de musical gecomponeerde nummer Immortality.

De musical Saturday Night Fever had op 5 mei 1998 zijn wereldpremière in Londen. Op dit moment is de productie te zien in een Duitse versie in Keulen; andere internationale producties zijn gepland voor zowel Zuid-Amerika als Australië.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie