Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.05 uur
Snelheidscontrole

RHENEN De politie heeft gisteravond tussen acht en tien uur in de Herenstraat en de Zuidelijke Meensteeg snelheidscontroles gehouden. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Alchoholcontrole

LEERSUM Gisteravond heeft het regionale bureau `Verkeer onder controle` van de politie een alcoholcontrole gehouden. Tussen kwart voor acht en kwart over negen werd bij de Rijksstraatweg en Broekhuizerlaan 87 mensen een blaastest afgenomen. Alle bestuurders bliezen de `P` van pass.

Snelheidscontrole

AMERONGEN Gisteravond rond acht uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Bergweg. Er werden 13 bestuurder van autos en bromfietsen staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid lag op 91 km per uur.

Aanrijding onder invloed

RENSWOUDE De politie kreeg gisteravond rond zes uur een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de Dorpstraat. De schade bleek gelukkig alleen materieel te zijn. De veroorzaker van het ongeval had een sterke alcohollucht om zich heen en werd uitgenodigd op het bureau voor een ademanalyse. Daar bleek dat de man een alcoholpromillage 2,30 in zijn bloed had. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdag 31 januari werden op drie locaties in het district Heuvelrug bromfietsen gecontroleerd. De controles vonden plaats op de Utrechtseweg bij de parkeerplaats tussen Leersum en Maarsbergen. In Doorn op de Langbroekerweg en in Wijk bij Duurstede op de parkeerplaats van het veilingterrein aan de Zandweg.

Tussen 07.00 en 14.00 uur werden 82 bromfietsen gecontroleerd. In totaal schreef de politie ruim 50 bekeuringen uit voor onder andere, te veel vermogen, het niet dagen van de helm, geen verzekering, het niet hebben van een bromfietscertificaat en verkeerde verzekeringsplaatjes.

Ter plaatse werden tien uitlaten gedemonteerd en één bromfiets werd in beslag genomen ter zake diefstal. De politie zal in de toekomst meerdere bromfietscontroles gaan uitvoeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie