Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetcentrum Haren, Donk en Reit opent haar deuren

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

Internetcentrum Haren, Donk en Reit opent haar deuren

do 01 februari 2001

Woensdag 31 januari aanstaande opent wethouder Evelien van Onck het Internetcentrum Haren, Donk en Reit aan de Ploossche Hof 88-90 (achterkant basisschool De Eenhoorn). Wijkbewoners kunnen daar vanaf dat moment tegen een kleine vergoeding aan een computer werken.

Voor het internetcentrum zijn twee leegstaande lokalen van basisschool De Eenhoorn ingericht. Eén ruimte is ingericht als ontmoetingsruimte. Daar kunnen wijkbewoners informatie halen, de krant lezen, een praatje maken of een kop koffie drinken. Daarnaast is er een computerlokaal met twaalf computers en een printer. De wijkbewoners kunnen er onder meer internetten, tekstverwerken of een computerspelletje doen. Binnenkort komt er ook een computer voor blinden en slechtzienden bij. Het internetcentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Alle wijkbewoners van jong tot oud kunnen tegen een kleine vergoeding op de computers terecht. Eén uur met een computer werken kost 4,- (
1,82), een half uur kost 2,50 ( 1,13). Bewoners met een minimuminkomen kunnen via de regeling Bijzondere Bijstand van de gemeente een bijdrage in de kosten aanvragen. Het internetcentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Wijkbewoners doen ervaring op

In het internetcentrum werken wijkbewoners. Zij doen hier werk-ervaring op, waardoor ze na verloop van tijd makkelijker naar een betaalde baan doorstromen. Alle medewerkers kunnen een opleiding volgen. Dat geldt ook voor de gastheren en -vrouwen die in de ontmoetingsruimte de bezoekers opvangen en uitleg geven. In het internetcentrum is ook een beheerder werkzaam die oplet of binnen en buiten alles goed gaat.

Grotestedenbeleid stimuleert digitaal trapveld

Het internetcentrum in Haren, Donk en Reit maakt deel uit van het project "Digitaal Trapveld". Minister Van Boxtel (Grotesteden- en integratiebeleid) heeft besloten tot de uitvoering van dit project om te voorkomen dat bepaalde groepen achterblijven in het gebruik van computers, nu het gebruik van internet en ICT-apparatuur in het dagelijks leven toeneemt. Een digitaal trapveld is een internet-centrum waar bijvoorbeeld opleidingen of cursussen kunnen worden gegeven en waar een inloopmogelijkheid is, zodat bewoners van de wijk kunnen internetten of tekstverwerken. Een trapveld kan zich bevinden in een buurthuis, een school, een bedrijf of een andere plaats in de wijk. De digitiale trapvelden komen in stadswijken die in het grotestedenbeleid extra aandacht krijgen. In 's-Hertogenbosch worden verspreid over de stad zes trapvelden ingericht. Het internetcentrum in Haren, Donk en Reit is de eerste.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie