Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 1-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 1 februari 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Appingedam: motorrijder gewond bij botsing
Bij een botsing tussen een motor en een auto, gistermiddag op de Woldweg in Appingedam, raakte de 19-jarige motorrijder uit Delfzijl gewond. Hij is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond, omdat de 60-jarige automobilist, een inwoner van Appingedam kennelijk niet in de gaten had dat de voor hem rijdende motorrijder afremde, waardoor hij tegen hem aanreed. De motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: alcomobilist
Een 43-jarige automobilist uit Sappemeer is vannacht op de Europaweg in Delfzijl betrapt bij het rijden onder invloed. Bij controle bleek de man 0.9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt.

Holwierde: snelheidscontrole wegwerkzaamheden
De politie heeft gistermiddag op de Hogelandsterweg bij Holwierde 307 bestuurders bekeurd voor te snel rijden op een plaats waar op dat moment wegwerkzaamheden werden uitgevoerd. Dit was ongeveer 20 procent van de gecontroleerde voertuigen (1708). De hoogst genoteerde reed daar 103 km/u waar op dat moment slechts 50 km/u was toegestaan. Dit was duidelijk met borden aangegeven.

Veendam: verwarde man aangehouden
Een 24-jarige man uit Wildervank is gistermiddag aangehouden bij de Sociaal Pedagogische Dienst aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. De man had geprobeerd brand te stichten en had met een kei enkele ruiten ingegooid. Hij gaf tijdens het onderzoek aan, dat hij dit had gedaan om opgenomen te worden in een psychiatrisch ziekenhuis. In afwachting van de beslissing van de GGZ hierover wordt de man voorlopig ingesloten aan het politiebureau. Het onderzoek moet nog worden afgerond. Bovendien is er kans op herhaling.

Kolham: auto in vangrail
Op de A7 bij Kolham is gistermiddag een 85-jarige automobilist uit Groningen met zijn auto in de vangrailk terechtgekomen, nadat hij de macht over het stuur had verloren. De man wilde de zonneklep van zijn auto even bijstellen. Daarbij raakte hij even uit zijn concentratie waardoor hij met de wielen van zijn auto in de rechterberm terecht kwam. Door een sterke correctie raakte da auto in een slip en kwam vervolgens tegen de middengeleiding tot stilstand. De man kwam zelf met de schrik vrij. Voorbijgangers slaagden er snel in om de auto op de vluchtstrook te krijgen. Het doorgaande verkeer heeft daardoor minimale vertraging opgelopen.

Schildwolde: botsing meerdere autos
Op de Provincialeweg van Hoogezand naar Siddeburen raakten gistermorgen omstreeks 7.30 uur meerdere autos betrokken bij een verkeersongeval. Een 20-jarige automobiliste uit Hoogezand die in de richting Siddeburen reed voelde zich onder het rijden niet lekker worden, waardoor zij in de linkerberm raakte en na een correctie tegen een boom slipte aan de rechterkant van de weg. Dit was ter hoogte van de afslag Schildwolde. Een achterop komende automobilist, een 45-jarige inwoner van Wagenborgen, die het ongeval zag gebeuren, wilde hulp verlenen en remde krachtig af om zijn auto aan de kant te zetten. Dit werd te laat opgemerkt door een automobilist die als derde achter hem reed, een 23-jarige inwoner van Sappemeer. Deze botste op zijn voorganger waardoor hij dwars op de weg kwam te staan. Vanuit tegengestelde richting naderde toen een 56-jarige inwoner van Groningen die de chaos compleet maakte. De auto van de eerstgenoemde bestuurster raakte total loss. Ze had zelf slechts wat nekklachten, evenals de Sappemeerster. Ze zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De weg is ongeveer een uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Vlagtwedde: bejaarde man botst op autos
Een 85-jarige inwoner van Vlagtwedde is gistermorgen met zijn brommobiel op een aantal autos gebotst, nadat hij eerst in een voortuin van een woning aan de Irenestraat terecht was gekomen. Op de kruising Margrietstraat met de Irenestraat sloeg hij rechtsaf de Irenestraat in. Daarbij raakte hij uit koers en kwam in de tuin terecht. Omstanders hielpen hem weer op de weg, waarna de bejaarde man vol gas gaf en achteruit reed de margrietstraat weer in. Daar botste hij tegen een geparkeerde auto en kwam even daarna tegen een andere geparkeerde auto tot stilstand. De brommobiel raakte ernstig beschadigd. De schade aan de twee autos was beperkt. De man zelf kwam met de schrik vrij.

Veendam: hennepkwekerij aangetroffen
In en pand aan de Dr Bossstraat in Veendam is gistermorgen een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Deze bevond zich op de bovenverdieping. De planten (ongeveer 500) zijn inmiddels vernietigd. De apparatuur waaronder pompen, ventilatoren en veertig assimilatielampen zijn in beslag genomen. In verband met deze kwekerij zijn een 46-jarige vrouw aangehouden uit Veendam en een 30-jarige inwoner van Sappemeer. Hun betrokkenheid wordt nader onderzocht.

Marum: lading in de berm
Op de oprit van de A7 bij Frieschepalen richting Drachten ontstond gistermorgen een ravage nadat een container met sloophout was gekanteld van de aanhanger achter de vrachtauto, bestuurd door een 32-jarige inwoner van Giekerk. De lading viel deels op de weg en deels in de berm. De oprit is gedurende de opbergwerkzaamheden afgesloten geweest voor het verkeer. De vermoedelijk oorzaak is een te hoge snelheid van de combinatie, waardoor deze in de bocht kantelde. De combinatie moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Groningen: winkeldief ingesloten
Een 17-jarige man uit Dronten werd woensdagmiddag in een warenhuis aan de Grote Markt aangehouden door personeel van de beveiliging. De man bleek uit een andere winkel aan de Herestraat een tas te hebben weggenomen. Bovendien was hij in het bezit van een vijftal gestolen overhemden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Groningen: vrouw recalcitrant bij verlichtingscontrole Een 38-jarige vrouw uit Amsterdam werd gisteravond aangehouden bij een verlichtingscontrole op de Rademarkt. De vrouw weigerde te stoppen toen zij geen verlichting voerde. Zij trachtte aan een bekeuring te ontkomen door weg te rijden. Na een korte achtervolging werd de vrouw tot stopen gedwongen. Zij ging vervolgens door het lint en weigerde elke medewerking. Nadat ze naar het politiebureau was gebracht wilde ze uiteindelijk haar naam opgeven. Zij mocht het bureau weer verlaten met een proces verbaal voor het niet voeren van de verlichting en het niet opgeven van haar naam.

Groningen: kleine kwekerij
De politie stelde gistermiddag een onderzoek in, in een woning aan de Paramaribostraat. Buurtbewoners klaagden over wateroverlast. Toen de politie de toegangsdeur had opengebroken bleek in de woning een huiskwekerij van hennep aanwezig te zijn. Ruim 70 planten en de nodige lampen en ventilatoren werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoner was niet aanwezig.

Groningen: zakkenroller op heterdaad betrapt
In een café aan de Grote Markt werd afgelopen nacht een 26-jarige stadjer aangehouden. De man was betrapt bij de diefstal van een portemonnee van een cafébezoeker Personeel van de horecagelegenheid kon de verdachte overmeesteren en overdragen aan de politie. De man is voor mogelijk andere gepleegde feiten ingesloten.

Groningen: vernieling automatiek
Een 19-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht op de Grote Markt aangehouden. De man vernielde enkele luikjes van een automatiek bij een cafetaria aan de Grote Markt. Hierna wilde de man de etenswaar uit de vakjes wegnemen. Het personeel droeg de verdachte over aan de politie. Na verhoor en een proces verbaal werd de man heengezonden.

Groningen: geknoei met bromfiets
Een 17-jarige jongen uit Haren moest gisterochtend zijn bromfiets aan het politiebureau achterlaten. De bromfiets van de jongen bleek bij een controle op de Kamerling Onnesstraat geen remmen en geen geel bromfietsplaatje te hebben. Bovendien bleek er geknoeid te zijn met de framenummers van de bromfiets. De bromfiets is daarop in beslag genomen. De jongen kreeg enkele processen verbaal.

Groningen: fietsers botsen
Op de Esserhaag kwamen gisterochtend een tweetal inwoners van Haren met elkaar in botsing. Beide fietsbestuurders reden achter elkaar richting de Helperzoom. Door vermoedelijk onoplettendheid botste een van beide fietsers, een 56-jarige Harenaar achter op de fiets van de andere fietser, een 59-jarige Harenaar. Beiden kwamen hierdoor ten val, waarbij de 56-jarige inwoner van Haren een hersenschudding opliep. Hij werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...