Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 1-02-2001
Mediaberichten donderdag 1 februari 2001 (tot 11.30 uur)

VENLO Drie aanhoudingen dankzij cameratoezicht

VENLO - De politie heeft woensdagmiddag dankzij cameratoezicht rond 14.15 uur een 23-jarige inwoner van het Duitse Gelsenkirchen aangehouden op verdenking het bezit van verdovende middelen. Bij een controle bleek hij in het bezit te zijn van ruim 225 gram hashish. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hier kreeg hij met toepassing van snelrecht een boete van 1100 gulden. Deze moet hij voor 14 februari 2001 betalen anders zal hij zich op 2 mei 2001 alsnog moeten verantwoorden voor de rechter.

Diezelfde middag werd rond 15.40 uur een 22-jarige inwoonster van het Duitse Krefeld met cameratoezicht op de Kwietheuvel betrapt op het bezit van verdovende middelen. Een politieagent controleerde haar en trof daarbij ongeveer 35 gram marihuana en een ploertendoder aan. Beide zaken werden in beslag genomen. De vrouw is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek waarna de zaak met toepassing van snelrecht is afgehandeld.

Even later, rond 16.05 uur, werd dankzij cameratoezicht op de Bolwaterstraat een 21-jarige inwoner van het Duitse Mahl aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. Een politieagent controleerde de man en trof daarbij 70 gram weed en 124 gram hashish aan. De softdrugs werd in beslag genomen en de 21-jarige werd overgebracht naar het bureau. Hier is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld.

ROERMOND Aanhouding verdachte

ROERMOND De politie heeft woensdagmiddag een 21-jarige inwoner van Sittard aangehouden. Rond 16.40 uur kreeg de politie een melding dat op het Stationsplein een man zou lopen die even daarvoor een conducteur had bedreigd. Middels getuigenverklaringen zagen politieagenten kans om de man op de Veldstraat in de kraag te grijpen. Toen hem werd uitgelegd waarom hij werd staande gehouden, begon hij te protesteren en te dreigen. Hierop werd hij onder hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. Inmiddels is de 21-jarige ingesloten voor nader onderzoek.

STEYL 87 automobilisten bekeurd bij Samen minder

STEYL De politie heeft woensdagmiddag bij een controle, gehouden tussen 13.50 uur en 16.30 uur op de Roermondseweg, 87 automobilisten bekeurd. Van de 2105 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 94 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

WEERT Dronken automobilist

WEERT De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige automobilist uit Weert aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 01.20 uur over de Kruisstraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 2 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie