Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schiphol trekt hoger beroep op allerlaatste moment in

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Persbericht

Schiphol trekt hoger beroep op allerlaatste moment in
Schiphol probeert Bulderbos opnieuw te onteigenen

Amsterdam, 1 februari 2001 --- Schiphol heeft vandaag op de valreep het hoger beroep ingetrokken dat ze wilde aanspannen tegen de weigering van de Haarlemse rechter afgelopen zomer om het Bulderbos te onteigenen.

Volgens Schiphol is er een nieuw Koninklijk Besluit tot onteigening afgegeven door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dit betekent dat Schiphol nu opnieuw bij de Haarlemse rechter om onteigening zal verzoeken. April vorig jaar ondernam de luchthaven een eerste poging. Deze strandde bij de rechter in Haarlem op 1 augustus. Nu begint de procedure opnieuw.

De luchthaven probeert de onteigening door te zetten, terwijl de milieugrenzen waaraan de toekomstige luchthaven inclusief de vijfde baan aan zou moeten voldoen, nog volstrekt onduidelijk zijn. Het kabinet wil het fundament waarop de besluitvorming tot aanleg van de vijfde baan was gebaseerd, de PKB (planologische kernbeslissing), intrekken en vervangen door een Wet Luchtvaart, met veel soepeler milieunormen. Milieudefensie neemt aan dat de Tweede Kamer hiermee niet akkoord gaat.

Het Bulderbos is nog steeds te koop. Prijs: een beter milieu!Voor meer informatie: zie persbericht eerder vandaag.

Noot voor de (foto)redactie
De graafmachines en bulldozers zijn het Bulderbos dicht genaderd. Het Bulderbos is inmiddels een eiland midden op het terrein van Schiphol. Foto's van de actuele situatie zijn beschikbaar via de website van fotograaf Xander Remkes,
members.ams.chello.nl/a.remkes/home.html In verband met rechten: telefoonnummer Xander Remkes 06 5461 1682 of 020 6651 83.

Verdere informatie:
Persvoorlichting Milieudefensie, Mieke van Tankeren, Eugène van Haaren, 020 5507 333 Milieudefensie Vliegverkeer,
Kees Kodde 020 5507 383


Eugène van Haaren, persvoorlichting Milieudefensie/Friends of the Earth Netherlands T: 020 5507 333 F: 020 5507 310 M: (eugene@milieudefensie.nl)
I: www.milieudefensie.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie