Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil debat over geldtekort monumentenzorg

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA wil op korte termijn debat over monumentenzorg

Het CDA wil op korte termijn een debat met staatssecretaris van der Ploeg over de tekorten bij de Kanjerpot van monumentenzorg.

Woordvoerster Marry Visser-van Doorn: "De staatssecertaris constateert dat hij te weinig geld zal hebben voor het achterstallig onderhoud van grote monumenten. Er worden nu 69 aanvragen toegekend voor een bedrag van 336 miljoen. Terwijl in de raming van 1999 een soortgelijk bedrag voldoende werd geacht voor maar liefst 109 projecten. Dat roept de vraag op wat er gaat gebeuren met de overige aanvragen. Hebben die überhaupt nog wel kans? Wij steunen de staatssecretaris in zijn noodkreet maar die kan niet vrijblijvend zijn. We willen daar met hem over spreken voordat in de zomer zijn nota Integraal Instandhoudingsbeleid uitkomt. De CDA-fractie heeft in haar nota Monumentenmaatschappij een bredere financieringsstroom voorgesteld, van overheid, particulieren en bedrijven. De staatssecretaris stond hier positief tegenover."

Woordvoerder: Marry Visser-van Doorn 070-3182566

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie