Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Vermeend benoemt De Groot tot verandermanager CWI

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: Minister benoemt De Groot tot verandermanager CWI

Nr. 2001/20

1 februari 2001
Minister Vermeend benoemt De Groot tot verandermanager CWI

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de heer drs. R. (Rens) de Groot benoemd tot verandermanager Centra voor Werk en Inkomen (CWI). De benoeming is vandaag ingegaan. De Groot maakt deel uit van de veranderorganisatie die de minister in het kader van het project Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI) in het leven heeft geroepen. Hij is de opvolger van de heer K. (Koos) Richelle die is benoemd als directeur-generaal Ontwikkelingssamenwerking bij de Europese Commissie.

De Groot zal zich met name bezighouden met de ontwikkeling van de 130 CWI.s die volgend jaar operationeel worden en de landelijke aansturing daarvan. In de CWI.s zullen arbeidsbemiddeling en de intake voor de bijstand en de werknemersverzekeringen plaatsvinden. De basisdienstverlening van Arbeidsvoorziening gaat hierin op.

De heer De Groot (54) was tot voor kort directeur bij het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv). Hij is mede-initiatiefnemer en thans voorzitter van RINIS (routering informatiestromen) en betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van de toepassing van chipcards en de gemeentelijke basisadministratie (GBA).

Hij is sinds 1990 actief op het terrein van de sociale zekerheid. Voordien bekleedde hij diverse management- en adviesfuncties op het gebied van internationale samenwerking, gemeentelijke organisatie, decentralisatie- en heroverwegingsvraagstukken, volkshuisvesting en stadsvernieuwing.

De Groot heeft politicologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.


01 feb 01 15:00
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie