Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opbrengst Postcode Loterij stijgt met 7% tot f. 579 miljoen

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Postcode Loterij groeit in 2000 met 7% naar 579 miljoen

dankzij extra trekking Postcode Loterij toch grootste stijger op loterijmarkt

Opbrengst Postcode Loterij stijgt met 7% tot 579 miljoen gulden

Amsterdam, 1 februari 2001;
De omzet van de Nationale Postcode Loterij is voor het jaar 2000 uitgekomen op 579 miljoen gulden. Eenenzestig procent hiervan, ruim 350 miljoen gulden, is bestemd voor het goede doel. Boudewijn Poelmann, directeur van de Nationale Postcode Loterij, maakte dit vanmiddag bekend tijdens een bijeenkomst met alle beneficiënten in het Tropen Instituut in Amsterdam. De opbrengst van de Postcode Loterij is gestegen met 7% ten opzichte van 1999. Hiermee is de Postcode Loterij de grootste stijger op de Nederlandse loterijmarkt.

De groei werd mede mogelijk gemaakt door de extra trekking die in november 2000 werd gehouden. Dankzij de groei kunnen, naast de 28 vaste begunstigden van de Postcode Loterij, 7 nieuwe goede doelen een bijdrage ontvangen uit de opbrengst. Poelmann waarschuwde echter voor teveel optimisme; om de bijdragen aan de goede doelenorganisaties te kunnen blijven garanderen, zal het kabinet snel over moeten gaan tot harmonisatie van alle loterijvergunningen in Nederland. Alleen door alle loterijen wettelijk onder dezelfde voorwaarden te laten opereren, kan het bestaan van Nederlandse goededoelenloterijen gewaarborgd blijven en komt de continuïteit van de afdracht aan goede doelen niet in gevaar.

Zeven nieuwe begunstigden
Minstens zestig procent van de bruto-omzet van de Nationale Postcode Loterij komt ten goede aan goededoelenorganisaties die werkzaam zijn op het gebied van natuurbehoud, milieubescherming, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. In de bijlage bij dit persbericht worden de toegekende bedragen per beneficient over 2000 genoemd. Daarnaast zijn er dit jaar zeven nieuwe begunstigden toegetreden, die ieder 1 miljoen gulden ontvangen. Dit zijn het Liliane Fonds, Nelson Mandela Children Fund, AMREF Flying Doctors, SOS-Kinderdorpen, War Child, de Kleine Aarde en IUCN World Conservation Union. Tot slot maakte Poelmann nog 6 speciale projecten bekend die ieder rond de 5 miljoen gulden ontvangen. Dit geld is onder meer bestemd voor de Amazone Campagne van Greenpeace, de Campagne Mensenrechten van Amnesty International, het landgoed Haarzuilens en voor de speciale natuur-inzendingen van acht 'groene' beneficienten tijdens de Floriade 2002.

Het totale bedrag dat de Nationale Postcode Loterij in haar elfjarig bestaan heeft geworven voor het goede doel komt hiermee op ruim 2,2 miljard gulden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie