Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterfolder in Stadshagen verspreid

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Waterschap Groot Salland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Groot Salland

Zwolle, 1 februari 2001

Waterfolder Huis-aan-Huis in Stadshagen verspreid

Ook on-line waterinformatie beschikbaar.

Het Waterschap Groot Salland verspreid in Stadshagen de folder Wonen bij het water, wonen met het water'. Deze folder geeft informatie over de wijze waarop de zorg voor het oppervlaktewater in Stadshagen is geregeld. Met welke regels de bewoners te maken kunnen krijgen en wat de rol van het waterschap in de wijk is. Ook wordt on-line via www.wgs.nl/stadshagen meer informatie geboden.

Een nieuwe Keur
Om dichtgroeien te voorkomen, voert het Waterschap Groot Salland ook in Stadshagen onderhoud uit aan sloten, kanalen, plassen en oevers. Overlast voor wijkbewoners wordt zoveel mogelijk voorkomen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van maaiboten. Maar het waterschap moet ook de ruimte krijgen om onderhoud uit te voeren. Daarom is voor bewoners die aan het water wonen in de zogenaamde Keur van het waterschap vastgelegd wat wel en niet mag. De belangrijkste regels van de Keur zijn in de folder opgenomen. Ook is de nieuw Keur te downloaden via www.wgs.nl/stadshagen.

Waterschap en gemeente
Het waterschap en de gemeente dragen samen de verantwoordelijkheid voor het water in woonwijken zoals oppervlaktewater, grondwater, regenwater en riool- en afvalwater. Het waterschap heeft tot taak ervoor te zorgen dat de stadswateren de juiste hoeveelheid water bevatten en dat ze de gewenste kwaliteit hebben. De gemeente zorgt voor inzameling van het afvalwater en het transport naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie Spoolde. Hier neemt het waterschap de taak over door het vervuilde water te zuiveren, waarna het als schoon water wordt geloosd op de IJssel.

Fotowedstrijd
Om water ook in Stadshagen meer in beeld te brengen organiseert het waterschap een fotowedstrijd. Het thema van de wedstrijd is veelzijdig met water in Stadshagen. Inzendingen kunnen tot 1 september 2001 bij het waterschap worden aangeleverd. Meer informatie staat op de website.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie