Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ben en Energis sluiten overeenkomst voor telefoonverkeer

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Den Haag, 1 februari 2001

Ben en Energis sluiten overeenkomst voor telefoonverkeer Sterke groei aantal belminuten via het netwerk van Ben

Ben Nederland B.V. heeft onlangs een overeenkomst getekend met telecom- en internetdienstverlener Energis voor de afhandeling van zowel het nationale als internationale belverkeer. Het aantal Ben-bellers en het telefoonverkeer via het GSM 1800-netwerk van Ben groeit namelijk onstuimig. Ben zal vanaf heden een deel van het nationale belverkeer transporteren via het netwerk van Energis. Hiermee is de toekomstige kwaliteit en capaciteit gewaarborgd. Met deze overeenkomst is een bedrag gemoeid van ruim EUR 6 miljoen in het eerste jaar.

Sinds de introductie van Ben op de Nederlandse markt op 4 februari 1999 hebben meer dan 850.000 bellers gekozen voor Ben. Het telefoonverkeer via het netwerk groeit sterk . Met meer dan 100 miljoen belminuten per maand bekleedt Ben momenteel de nummer drie positie op de Nederlandse markt. Ben anticipeert op deze groei door een deel van het totale telefoonverkeer te transporteren via het breedband netwerk van Energis NV. Het netwerk van Energis in Nederland is aangesloten op het Europese netwerk van de Energis Group. Ben maakt zo ook voor het afhandelen van het internationale verkeer gebruik van de meest efficiënte en directe routes.

Over Ben

Ben Nederland B.V. is een snelgroeiende aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% - 1 aandeel), Belgacom (35%) en Tele Danmark (15%) -samen plus 1 aandeel . Ben biedt producten en diensten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Ben heeft een GSM 1800 netwerk met dekking in vrijwel geheel Nederland.Het netwerk van Ben wordt gebouwd door NOKIA. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Inmiddels hebben ruim 850.000 bellers (december 2000) gekozen voor een abonnement of PrePaid-aanbod van Ben. Ben bellers kunnen bellen in 56 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden. Ben is partner in sport van het NOC*NSF.

Over Energis

Energis NV levert telecom- en internet-diensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. Zo maakt ruim 60% van alle Internet Service Providers in Nederland reeds gebruik van de diensten van Energis NV. Energis is sinds november 1999 actief in Nederland. Het bedrijf is een volle dochter van Energis plc, opgericht in 1993. Energis plc is genoteerd aan de Londense beurs en behoort tot de FTSE top 100. Energis beschikt over vier datacentra voor haar pan-Europese dienstverlening, twee in Leeds en een in Amsterdam en Frankfurt. Deze datacentra zijn gekoppeld aan het uitgebreide netwerk in Europa. Via Energis Carrier Services worden telecommunicatiediensten aangeboden in 11 Europese landen en in de VS. Tot de Energis Group behoort tevens internet-provider Energis Squared, voorheen Planet Online, die in Engeland twee opeenvolgende jaren is verkozen tot 'Business ISP van het jaar'. Energis investeert voortdurend in de uitbreiding van haar netwerk en innovatieve dienstverlening, zowel in Nederland als in de rest van Europa, met als doel nieuwe zakelijke mogelijkheden voor haar klanten te creëren.

Voor meer informatie:

Ben Nederland B.V.
Henny van der Heiden, Directeur In- en Externe Betrekkingen Vast: 06 1409 5000, Mobiel: 06 2409 5376,
E-mail: (pers@ben.nl).
Persberichten op de site: www.ben.nl

Energis N.V.
Lycke Hoogeveen
Tel.: 010-880 3849
Fax: 010-880 3830
Mobiel: 06 - 654 921 746
www.energis.nl
www.energis.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie