Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 1-02-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Donderdag 1 februari 2001 - 16.10 uur

Kerkrade; geen sprake misdrijf
In het persbericht van woensdag 31 januari jl. werd melding gemaakt van het aantreffen van het stoffelijk overschot van dhr. Martin Muijs die sinds 31 december 1999 vermist werd. Uit het door de technische recherche ingestelde onderzoek is vandaag vast komen te staan dat er met betrekking tot zijn dood niet van een misdrijf sprake is.

Eijgelshoven; inbraak woning
Woensdag 31 januari werd een 50 jarige bewoonster uit de Brandtstraat in Eijgelshoven uit haar slaap gewekt toen ze iemand de trap op hoorde komen. Ze hoorde dat diverse deuren geopend werden en dacht aanvankelijk dat het haar zoon was. De vrouw had inmiddels het lampje op het nachtkastje aangemaakt toen plotseling ook de deur van haar slaapkamer geopend werd. Toen ze daarop reageerde, werd de deur met een klap dichtgegooid en hoorde ze dat iemand de trap af rende. Toen de vrouw ging kijken, bleek dat een inbreker via de achterdeur haar woning was binnenkomen. In de gang lag haar hond, een bouvier, versuft op de grond. Niet uitgesloten wordt dat het dier met een bedwelmende vloeistof is bewerkt voordat hij kon reageren. Uit de woning werden onder andere twee leren jassen, een draagbare telefoon en een beurs gestolen.

Kerkrade; autobrand
Donderdag 1 februari werd om 02.50 uur op de St. Bernadettestraat in Kerkrade de geparkeerde auto van een 73-jarige bewoonster in brand gestoken. Onderzoek wees uit dat de auto open gebroken was waarna het interieur in brand gestoken werd. De auto raakte van binnen helemaal vernield.

Heerlen; brand door wierookstaafje
Woensdag 31 januari brak om 08.45 uur brand uit op de bovenverdieping van een woning aan de Mergelsweg in Heerlen. Door de brand, die gepaard ging met een sterke rookontwikkeling, ontstond de nodige rook- en roetschade. De brandweer bluste het vuur. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een door het 12-jarige zoontje aangestoken en daarna vergeten wierookstaafje.

Heerlen; fietser gewond
Een 29-jarige Duitse autobestuurder verleende woensdag 31 januari om 12.30 uur op de John F. Kennedylaan in Heerlen geen voorrang aan een daar fietsende 62-jarige man uit Voerendaal. Door de aanrijding liep de fietser over zijn hele lijf schaafwonden en kneuzingen op en moest in verband daarmee naar het ziekenhuis vervoerd worden. Opname was niet noodzakelijk.

Heerlen; twee keer ingebroken
Donderdag 1 februari werd om 01.30 uur een ruit ingegooid van een slijterij aan het Homerusplein in Heerlen. Getuigen zagen dat twee mannen er met een aantal flessen drank vandoor gingen. Na de kraak werd door een glashandel een noodruit geplaatst. Om 04.20 uur kwam weer een alarmmelding van dezelfde slijterij binnen. Opnieuw bleek de (nood)ruit ingegooid te zijn en werden weer enkele flessen sterken drank buit gemaakt. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie