Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over herstructureringsplannen Corus

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 1 februari 2001

VRAGEN VAN HET LID HINDRIKS (PVDA) AAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

1. Heeft u kennis genomen van het bericht dat Corus opnieuw fors zal reorganiseren als gevolg van de verliezen in het Verenigd Koninkrijk? (1)

2. Heeft u kennis genomen van het persbericht van Corus met betrekking tot haar strategie en financiële positie? (2)

3. Hoe beoordeelt u de gevolgen van de aangekondigde herstructurering, de capaciteitsbeperking en de ontslagen voor de Nederlandse economie?

4. Heeft u contact gezocht met de leiding van Corus om nadere informatie te verkrijgen en wat waren daarvan de uitkomsten?

5. Hoe beoordeelt u het belang van een gezonde staalindustrie voor de Nederlandse economie?

6. Is het waar dat als gevolg van de aangekondigde herfinanciering financiële kruisverbanden c.q. onderlinge garanties ontstaan tussen de gefuseerde bedrijven en welke gevolgen kan dit eventueel hebben voor de toekomst van de locaties IJmuiden en Delfzijl?

7. Is het waar dat Corus voor de Nederlandse vestigingen een productiviteitsverbeteringplan overweegt? Welke gevolgen zal dat eventueel hebben voor de werkgelegenheid en het investeringsniveau?

(1) Financieele Dagblad, 1 februari 2001

(2) Persbericht 'Heroverweging strategie en nieuwe financieringsstructuur' van Corus, 1 februari 2001 (o.a. met betrekking tot herstructurering, fusiesynergie en financiering)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie