Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie over meertalige terminologie

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Taalunie

9 januari 2001

Conferentie over meertalige terminologie

Op 1 en 2 februari 2001 vindt op de Lessius Hogeschool in Antwerpen een symposium plaats over meertalige terminologie. De organisatie van dit vijfde `TermNet'-symposium onder de titel TAMA 2001 (Terminology in Advanced Microcomputer Applications) is een gezamenlijke onderneming van de internationale terminologievereniging TermNet, de Nederlands-Vlaamse terminologievereniging NL-Term en de Lessius Hogeschool.

Een internationaal gezelschap van vooraanstaande terminologiespecialisten zal ingaan op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van taalhulpbronnen. Centraal staat de vraag hoe specialistische terminologiekennis voor meertalige `inhoud' gebruikt kan worden, en voor uiteenlopende gebruikersgroepen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie