Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstelling over de dood in crematorium Daelwijck

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Utrecht, 19 januari 2001

Dood bespreekbaar maken

CVN CREMATORIUM DAELWIJCK ALS DECOR VOOR THEATERVOORSTELLING

Van donderdag 1 t/m zaterdag 3 februari 2001 vormt CVN Crematorium Daelwijck aan de Floridadreef 7 in Utrecht het decor voor theatervoorstelling Een sprookje over de dood . Dit stuk wordt gespeeld door het Noord Nederlands Toneel. Met deze voorstelling wil het crematorium de dood, uitvaart en met name crematie herkenbaar en toegankelijk maken voor het publiek. De optredens vangen aan om 20.30 uur en duren tot 21.45 uur. De toegang is gratis. Reserveren is echter noodzakelijk.

Herkenbaar

Onder regie van Fenneke Wekker beelden twee acteurs, Rogier in t Hout en Clinty Thuijls, op licht humoristische wijze, verschillende rouwverwerkende personages uit, zoals de echtgenote, de zoon en de broer. De toneelspelers laten zien dat de dood onderdeel is van het leven. Het is iets waar geen taboe op moet rusten, maar waar juist over gesproken zou moeten worden , aldus Fenneke Wekker. Een sprookje over de dood gaat over het verwerken van het verlies van een dierbare en de wijze waarop nabestaanden daarmee omgaan.

Voorstellingen

Op woensdag 31 januari om 20.30 uur zal speciaal voor genodigden en pers het theaterstuk Een sprookje over de dood worden gespeeld in CVN Crematorium Daelwijck.

Crematorium Daelwijck is de laatste van vier crematoria (Beuningen, Rotterdam, Rijswijk en Utrecht) waar de voorstelling wordt gehouden.

Reserveringen voorstellingen CVN Crematorium Daelwijck onder telefoonnummer 030 261 02 44.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie