Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwerpen Telescoop Teleac/NOT Radio 5

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 1 februari 2001
21.02 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ Digitale strippenkaart in Groningen

Busreizigers in Groningen hebben er een chippas bij in de portemonnee. Maar wel een bijzondere: busmaatschappij Arriva en het elektronicaconcern Motorola experimenteren in het stadsvervoer van Groningen met de contactloze chipknip, oftewel de tripper. Deze tripperpas vormt een digitaal alternatief voor de strippenkaart. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Spoorwegen volgen de proefnemingen op de voet. Als de proef met de tripper slaagt, zou de pas wel eens landelijk ingevoerd kunnen worden.

+ Alternatief voor illegaal kopiëren van rapporten en muziek

Een Amsterdams bedrijf biedt de mogelijkheid muziek en onderzoeksrapporten beveiligd op internet te zetten. Verschillende grote sites, zoals msn.nl en radio538.nl, maken inmiddels gebruik van deze techniek. De muziek en rapporten kunnen slechts beperkte tijd gebruikt worden. Het bedrijf, DMD Secure, maakt gebruik van een combinatie van encryptie en compressietechnologie. De muziekindustrie en uitgeverijen hopen dankzij dit soort technologieën het illegaal verspreiden van muziek en documenten via internet tegen te gaan.

+ PC-4U (rond 21.40 uur)

Teleac/NOT zendt deze week het achtste deel uit van de nieuwe cursus PC-4U. Deze cursus behandelt op een begrijpelijke manier de meest populaire pc-toepassingen. Presentator Herbert Blankesteijn beantwoordt in TeleScoop veel gestelde vragen. Ook zijn er portretten van hard- en softwaredeskundigen. Deel 8: Stouwen, branden, draaien
Populaire randapparatuur voor uw pc: CD-recordables, CR- rewritables en DVD's. Geluidstechnicus Leon Dubois is gespecialiseerd in het restaureren van muziek van oude platen en tapes. Hij maakt ze met behulp van de computer en speciale software zo goed als 'spetter'vrij.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE ICT, NIEUWE MEDIA EN
CONSUMENTENELEKTRONICA.

Presentatie :
Ingrid Drissen

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250
(dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl)

Eindredactie:
Pieter Kuipers
035-6293296
(pieter.kuipers@teleacnot.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie