Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volop activiteiten natuur en milieueducatie Breda

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


01-02-2001Volop activiteiten afdeling natuur en milieueducatie

De afdeling 'Natuur- en Milieu Educatie' (NME) van de gemeente Breda heeft haar activiteiten over de periode 1996 tot en met 2000 geëvalueerd. Het college van burgemeester en wethouders legt de resultaten van deze evaluatie binnenkort voor aan de gemeenteraad. Deze evaluatie vormt één van de uitgangspunten voor het Concept Beleidsplan Natuur- en Milieueducatie 2002-2006. Het college wil dit conceptplan vrijgeven voor consultatie.

In de periode 1996-2000 is de afdeling NME een nieuwe weg ingeslagen. Behalve aandacht voor de ecologische basisvorming is NME steeds meer als beleidsondersteunend instrument ingezet.
De afdeling heeft in deze periode zeer veel projecten uitgevoerd, waaronder de Regentonnenactie, de Compostactie, de actie Trap eens wat vaker naar je baas en de aanleg van de Natuurtuin Wolfslaar en het Ooievaarsbos.

Onderwijs
De afdeling NME besteedde de afgelopen vier jaar vooral aandacht aan het Primair Onderwijs. De laatste jaren is er steeds meer natuur- en milieueducatie in de lesmethoden opgenomen. De door de afdeling NME aangeleverde materialen en demonstraties dienen steeds vaker als lesmateriaal. Vanaf 1999 werkt NME ook voor het Voortgezet Onderwijs.

MEC
Het Milieu Educatief Centrum (MEC) is al jarenlang het visitekaartje van de afdeling NME. Op het terrein van het MEC zijn de afgelopen jaren een groot aantal demonstraties geplaatst, zoals een bomenpad, een wilgenscherm en een insectenhotel.
In de burgerenquête scoort het MEC op alle terreinen positief. Het MEC en de kinderboerderij trekken steeds meer bezoekers: op dit moment komen er ongeveer 200.000 bezoekers per jaar.

Concept Beleidsplan 2002-2006
In dit beleidsplan staan de visie, de missie en de producten van de afdeling NME voor de komende vier jaar beschreven. Ook worden er een aantal speerpunten van het beleid beschreven zoals het ontwikkelen van het gebied Wolfslaar voor duurzame kleinschalige recreatie, de rol die NME kan gaan spelen bij het beheer van de buitenruimte, duurzaam gebruik van grond (composteren) en aandacht voor de kwaliteit van water en waterrijke gebieden.
De afdeling NME wil zich de komende jaren meer op volwassenen gaan richten zonder dat dit ten koste gaat van de aandacht voor het Primair- en Voortgezet onderwijs.

Breda, 1 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie