Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cyrille van Hoof alternate Mimi Marquez in de musical Rent

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

CYRILLE VAN HOOF ALTERNATE MIMI MARQUEZ IN DE MUSICAL RENT

Met ingang van 1 februari 2001 zal Cyrille van Hoof als 'alternate' de rol van Mimi Marquez in de musical Rent gaan spelen. Zij neemt hiermee een aantal voorstellingen per maand de rol over van Nurlaila Karim. Cyrille van Hoof begint deze week met repeteren.

Na een internationale tournee met de dansgroep 'Decadance' begon Cyrille van Hoof haar musicalcarrière met Miss Saigon. Hierna heeft ze vanaf het begin af aan meegewerkt aan de totstandkoming van de musical Broadway Souljam die destijds in het theater van ShowBizCity te zien was. Na een jaar lang deel te hebben uitgemaakt van deze voornamelijk Amerikaanse cast besloot Cyrille de overstap te maken naar Amerika, waar ze met de voormalig zanger van Kool & The Gang een aantal nummers heeft opgenomen. Weer terug in Nederland begon ze als zangeres in de nieuwe show van ShowBizCity Barcelona. Zij werd landelijk bekend door haar deelname aan het Veronica programma 'Big Brother'.

Naast Nurlaila Karim en Cyrille van Hoof blijft Loraine Kammeron de understudy voor de rol. Dit betekent dat bij ziekte van de hoofdrolspeelster Loraine Mimi Marquez zal spelen.

In Rent wordt een groep jongeren in de Lower East side van New York gevolgd in hun strijd tegen de gevestigde orde. Ze zijn de bohémiens van de twintigste eeuw. Rent toont het hedendaagse leven van deze kunstenaars, muzikanten, verslaafden en andere mensen die leven aan de onderkant van de samenleving. De musical volgt de hoofdrolspelers tijdens een aantal feestdagen aan het eind van de jaren negentig.

De schrijver en bedenker van Rent, Jonathan Larson, werd geïnspireerd door Puccini's La Bohème. Larson overleed vrij plotseling, vlak voor de première van Rent, op 35-jarige leeftijd aan een slagadergezwel. De Amerikaanse première werd indertijd hierdoor uitgesteld.

Kaarten voor Rent zijn te reserveren via De Reserveerlijn op telefoonnummer 0900-300 5000 (99 cpm), bereikbaar van 10.00 tot 22.00 en bij de kassa van het desbetreffende theater. Meer informatie over Rent is te vinden op www. musicals.nl


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie