Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NCRV's 'Zo Vader, Zo Zoon' wordt voor het eerst interactief

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BIJL PR

primeur Nederlandse TV: Zo Vader, Zo Zoon morgen interactief

Primeur: Met afstandsbediening kiezen voor vader C Niet alleen kijken naar Zo Vader, Zo Zoon maar ook zelf thuis meespelen

Morgen, 1 februari is het voor een deel van de kijkers van het NCRV TV-programma Zo Vader, Zo Zoon voor het eerst mogelijk met de afstandsbediening mee te spelen. De abonnees van Mr Zap hebben daarmee de primeur van wat een belangrijke stap is in het tijdperk van interactieve televisie. De keuzes die de kijker maakt, worden in de Mr Zap settop-box thuis opgeslagen. Op ieder gewenst moment tijdens het programma kan de kijker zijn resultaten vergelijken met de resultaten van het panel in de studio. Bovendien kan de kijker met de afstandsbediening snel extra informatie over de gast opvragen en maakt daardoor nagenoeg deel uit van het panel dat in de studio moet proberen de goede informatie boven tafel te krijgen.

De NCRV en Mr Zap hebben met dit experiment een primeur in de Nederlandse TV-geschiedenis in handen. De NCRV verwacht dat de ontwikkelingen op het gebied van interactieve televisie elkaar snel op zullen volgen. Dat is voor de omroep de voornaamste reden om met dit interactieve experiment te starten. Volgens Jeroen Smeele, woordvoerder van Mr Zap, is dit slechts het begin van het tijdperk interactieve televisie. 'Op dit moment biedt Mr Zap onder andere extra televisiezenders en de mogelijkheid makkelijk een film te bestellen via je afstandsbediening die je dan vrijwel direct kunt bekijken. Dit experiment met Zo Vader, Zo Zoon is wat ons betreft het startschot voor een nieuwe manier van televisiekijken. Tot nu toe keek je Zo Vader, Zo Zoon. Dat wordt nu Zo Vader, Zo Zoon meespelen. De techniek stelt ons in staat om in 2001 echt baanbrekende televisie bij mensen in de huiskamer te brengen. De televisie wordt daarmee een totaal nieuw fenomeen. Niet meer passief afwachten wat er komt en gaan kijken, maar actief zelf bepalen wat je wilt doen en wanneer je iets wilt doen met je televisie. Met je afstandbediening speel je mee met een TV-quiz, bestel je een film, speel je een game of zap je naar een live optreden dat je favoriete band op dat moment geeft in de Arena. Het is allemaal al heel snel mogelijk bij Mr Zap.'

Digitale televisie
Mr Zap is een product van de kabelmaatschappijen Multikabel, Essent Kabelcom B.V., UPC Nederland (Gelderland), UPC KabelTV & Telecom (Zuid-Holland), ZeelandNet B.V., N.V. Nutsbedrijven Maastricht, Kabeltex B.V. en De Alkmaarse Kabel. Deze kabelmaatschappijen bedienen gezamenlijk ruim 2,8 miljoen huishoudens in Nederland.

////

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie