Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lichte stijging van gemeentelijke lasten in Capelle

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente houdt lastenstijging beperkt

De gemeentelijke lasten stijgen dit jaar in Capelle aan den IJssel licht. De tarieven voor zowel de riool- als reinigingsrechten blijven, evenals vorig jaar, ongewijzigd. De opbrengst van de onroerende-zaakbelastingen gaat wel omhoog. Hier staat tegenover dat de 100 lastenverlichting - ook wel bekend als de Zalmsnip - ook in 2001 wordt uitgekeerd. Uitgangspunt van het college van burgemeester en wethouders blijft dat de totale lastendruk voor de inwoners van de gemeente niet meer mag stijgen dan de inflatie van 2%.

Waardestijging OZB
De waarde van woningen in de gemeente Capelle aan den IJssel is in vier jaar tijd met gemiddeld 42% gestegen. Dat is de uitkomst van de hertaxaties, zoals deze op basis van de Wet WOZ zijn uitgevoerd. Onafhankelijke taxateurs hebben in opdracht van de gemeente berekend hoeveel de ongeveer 30.000 woningen en 2.000 niet-woningen in de gemeente op 1 januari 1999 waard waren.

Aanpassing tarieven
Om te voorkomen dat de sterke stijging van de woningen leidt tot een forse stijging van de lokale lasten, verlaagt de gemeente bij de onroerende-zaakbelastingen de tarieven voor woningen met het percentage van de gemiddelde waarde-ontwikkeling van die categorie. Een dergelijke berekening vindt eveneens plaats voor niet-woningen zoals kantoren, winkels, enz. Vervolgens zijn de tarieven weer met 4% verhoogd. Hiervan is 2% ter compensatie van de gelijkblijvende tarieven voor riool- en reinigingsrechten, in totaal is dit een bedrag van 400.000,-. De totale lastendruk stijgt dus in 2001 met 2%.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie