Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgacom zet verdere stappen in Voice over IP

Datum nieuwsfeit: 01-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


1 februari 2001


Belgacom zet verdere stappen in Voice over IP

In de loop van het tweede kwartaal van 2001 zal Belgacom Carrier ook VoIP (Voice over Internet Protocol) diensten aanbieden aan binnen- en buitenlandse operatoren. Anderzijds biedt Belgacom Corporate & Data Solutions middelgrote en grote bedrijven reeds VoIP-diensten aan.

De eerste belangrijke stappen in de ontwikkeling van VoIP-diensten werden gezet in mei 2000 toen Belgacom, samen met Siemens, een verbinding opzette tussen Brussel en Singapore, en deze ging testen. Gezien het vlotte verloop ervan is Belgacom gemotiveerd om haar VoIP-dienstenaanbod verder te ontwikkelen.

Het VoIP-aanbod van Belgacom Corporate & Data Solutions bestemd voor professionele klanten bestaat uit twee soorten diensten : Enerzijds is er het BiLAN VoIP OnNet-aanbod waarbij voor de "voice" communicatie tussen de verschillende vestigingen van een onderneming gebruik wordt gemaakt van het datanetwerk van de klant. Op die manier draagt deze enkel de kosten voor de data-investeringen en betaalt hij een vast bedrag voor alle oproepen tussen zijn verschillende vestigingen. Belgacom heeft gekozen voor de Siemens en Cisco uitrusting om deze oplossing in haar IP VPN-netwerk te implementeren. De IP PBX-uitrusting van Alcatel, Siemens en Cisco werd voor deze infrastructuur getest en gecertifieerd.

Anderzijds is er het BiLAN VoIP OffNet-aanbod dat in de nabije toekomst klanten in staat zal stellen om iedereen die via het IP VPN-netwerk op een telefoondienst is geabonneerd, op te bellen tegen tarieven die zijn afgestemd op het gebruikersprofiel van deze klanten. Voor de realisatie van het BiLAN VoIP OffNet-aanbod heeft Belgacom voor Siemens geopteerd.

Met de invoering van deze VoIP-diensten wordt het mogelijk voor professionele klanten van Belgacom om de nieuwe mogelijkheden te integreren die worden aangeboden door "IP Telephony"-oplossingen, zoals bijvoorbeeld de 0800/0900-dienst via het web, Unified Messaging, de Web Based Call Centers of nog het aansluiten van hun teleworkers via een ADSL-oplossing van Belgacom.

Dankzij de samenwerking tussen Belgacom en Siemens wordt het binnenkort ook mogelijk voor binnen- en buitenlandse operatoren om Belgacoms IP netwerk internationaal te gebruiken voor telefoonverkeer over Internet Protocol. Door de gunstige geografische ligging kan België een rol van betekenis spelen op deze betrekkelijk nieuwe markt.

Door haar eersterangspositie inzake datanetwerken te combineren met haar knowhow op VoIP-gebied wenst Belgacom een aanzienlijk deel van deze veelbelovende markt te veroveren. Ook wil zij aantonen dat zij actief inspeelt op de vraag van haar klanten naar nieuwe ontwikkelingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie