Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reünistendag oud-medewerkers De Gruyter

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
's-Hertogenbosch, 23 januari 2001

Noordbrabants Museum organiseert speciale Reünistendag voor oud-medewerkers De Gruyter

Een kwarteeuw na de sluiting van de laatste winkels en fabrieken blijkt De Gruyter nog steeds een nationaal fenomeen. De expositie De Gruyter: geschiedenis van een kruideniersimperium, die reeds 87.000 bezoekers heeft getrokken, vormt hiervan het overtuigende bewijs. Inmiddels is de looptijd van deze succesvolle tentoonstelling verlengd tot en met zaterdag 24 februari 2001 en heeft het museum is samenwerking met de Club Reünisten De Gruyter besloten om nog een bijzondere activiteit te organiseren: een speciale reünistendag op vrijdag 2 februari 2001.

Onder de bezoekers die de tentoonstelling reeds bezochten, zijn heel wat oud-medewerkers van het kruideniersconcern te vinden: voormalige caissières, winkelbediendes, filiaalhoud(st)ers, rayonleiders, inkopers, fabrieksarbeiders, kantoorpersoneel en directieleden. Velen van hen brengen fotoboeken en andere tastbare herinneringen mee en sommige bezoeken leiden zelfs tot een vreugdevol weerzien met voormalige collega's die men in de loop der jaren uit het oog was verloren. Er is gebleken dat er een grote behoefte leeft bij de oud-medewerkers om oud collega's terug te zien. Om iedereen de gelegenheid te geven om elkaar na zo veel jaren weer te ontmoeten, organiseert het Noordbrabants Museum in samenwerking met de Club Reünisten De Gruyter een speciale bijeenkomst op vrijdag 2 februari 2001.

De oud-medewerkers worden tussen 14.00 en 14.30 uur ontvangen in de salons van het Noordbrabants Museum met koffie of thee. Directeur Jan van Laarhoven zal de deelnemers welkom heten en aansluitend zal projectleider Charles de Mooij een toelichting geven op de tentoonstelling. Vervolgens wordt vanaf 15.00 uur de expositie De Gruyter bezocht onder leiding van leden van de educatieve dienst. Circa 16.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten. De kosten voor deelname bedragen fl 8,50 per persoon, maar ook 65+ pas en de Museumjaarkaart zijn geldig. Deelnemers kunnen zich vooraf telefonisch aanmelden bij het secretariaat van het Noordbrabants Museum, Marieke Geurtsen tel. 073- 68 77 804.

Aan de redacties:

Wij nodigen u van harte uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, Rick Vercauteren, tel. 073- 68 77 807 of Lucie Kuijpers, tel. 073- 68 77 808 of per e-mail (lkuijpers@noordbrabantsmuseum.nl) . Beeldmateriaal wordt u op verzoek toegezonden.

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004
5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808
fax. 073-6877899

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie