Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABN AMRO introduceert nieuw sectorfonds Pharma Fund

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABN AMRO
Zoek soortgelijke berichten
ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.
Press Relations (HQ 1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31 (0)20 628 89 00
Fax. +31 (0)20 629 54 86

Amsterdam, 2 februari 2001

ABN AMRO INTRODUCEERT NIEUW SECTORFONDS: HET ABN AMRO PHARMA FUND

Om de farmaceutische industrie voor individuele beleggers bereikbaar te maken introduceert ABN AMRO het ABN AMRO Pharma Fund. De inschrijving start op maandag 5 februari 2001 en eindigt op woensdag 28 februari 2001 om 16.00 uur. De uitgifteprijs bedraagt EUR 50 per aandeel. Het ABN AMRO Pharma Fund wordt genoteerd aan de effectenbeurs van Luxemburg vanaf 1 maart 2001.

Het ABN AMRO Pharma Fund belegt in bedrijven en aanverwante bedrijven die een belangrijke rol spelen in de farmaceutische industrie en gezondheidszorg. Het fonds streeft ernaar de meest kansrijke bedrijven in deze sector te selecteren. Dit gebeurt door een uitgebreide analyse op basis van financiële en wetenschappelijke criteria waarbij gebruik wordt gemaakt van ervaren beleggingsexperts, onder wie analisten die zijn gespecialiseerd in de gezondheidszorg.

De farmaceutische industrie kent uitstekende groeiverwachtingen. Door de voortdurende toename en vergrijzing van de wereldbevolking is de vraag naar medicijnen groter dan ooit. Farmaceutische bedrijven spelen hierop in door nieuwe technologieën te ontwikkelen waarmee sneller geneesmiddelen kunnen worden ontwikkeld en geproduceerd. Maar ook nieuwe geneesmiddelen tegen ziektes die tot voor kort ongeneeslijk waren.

Op korte termijn zijn aanzienlijke koersschommelingen mogelijk. Het fonds is daarom met name geschikt voor beleggers met een lange termijn doelstelling.

ABN AMRO Asset Management is een van de grootste aanbieders van sector- en themafondsen in Nederland. Het totaal aan sector- en themafondsen onder beheer bedraagt meer dan EUR 1 miljard.


- - -

Perscontacten:
Véronique Schyns, telefoon: (020) 383 4483

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie