Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2,5 Miljoen extra voor slachtoffers aardbeving El Salvador

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=408485Ministerie van Buitenlandse Zaken Persbericht

Datum 2/2/2001

Nummer 19

Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) stelt een bedrag van bijna NLG 2,5 miljoen beschikbaar voor noodhulp en de eerste rehabilitatieactiviteiten in El Salvador. Dit land werd zaterdag 13 januari getroffen door een zware aardbeving waarbij honderden doden vielen, duizenden mensen gewond zijn geraakt en meer dan honderd duizend mensen hun huizen verloren.

Onmiddelijk na de aardbeving heeft Herfkens NLG 800.000 uitgetrokken voor acute noodhulp via het Nederlandse Rode Kruis en de VN-organisatie UNDP. Van dit geld werden onder meer 36 ton hulpgoederen (onder andere tenten en medicijnen) naar het getroffen gebied gebracht.

De NLG 2,5 miljoen die nu beschikbaar is gesteld, wordt voornamelijk ingezet op het gebied van water en sanitatie ter voorkoming van epidemieen en voor herstel van schade aan huisvesting. Van het geld gaat een deel naar VN-organisaties. Een ander deel zal via Nederlandse en Salvadoraanse Niet Gouvernementele Organisaties (NGO's) worden besteed.

UNICEF ontvangt ruim US $ 200.000 voor water en sanitatie projecten en via UNDP wordt US $ 250.000 bijgedragen aan de opbouw van tijdelijke huisvesting. Hiermee komt de totale bijdrage van Nederland aan VN-organisaties voor de ramp in El Salvador op ruim NLG 1.170.000.

Daarnaast ontvangt de Nederlandse medefinancieringsorganisatie HIVOS een bedrag van NLG 700.000 dat via het Salvadoraanse netwerk van lokale NGO's voor herstelwerkzaamheden aan huisvesting zal worden aangewend. Tenslotte wordt via het Nederlandse Rode Kruis een additionele hulpzending van NLG 510.000 voor hygiene- en bed 'kits' ter beschikking gesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Persvoorlichting van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ingrid Oomes, tel. 070-3486632

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie