Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam Noord plaatst alvast borden voor metrostation

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Amsterdam-Noord

persberichten

Alsof de metro over een paar minuten vertrekt...

Instappen kun je er nog niet, maar toch staan er een paar opvallende perronborden 'Buikslotermeerplein' in de berm van de Nieuwe Leeuwarderweg in Amsterdam-Noord. Er tussenin staat een billboard met als opschrift 'Vanaf 2008 rijdt hier de metro'.

De borden zijn een initiatief van projectbureau Centrum Amsterdam Noord en de Noord/Zuidlijn. Ze markeren de plaats van het toekomstig metrostation Buikslotermeerplein, het beginpunt van de Noord/Zuidlijn. Deze nieuwe metrolijn rijdt aan het eind van dit decennium tussen het Buikslotermeerplein en de Zuid-as, met tussenstops op onder meer het Centraal Station, het Rokin en de Pijp.

Voor Amsterdam-Noord betekent de metrolijn dat de afstand RAI-Buikslotermeerplein terug wordt gebracht tot minder dan een kwartier. Vanaf het Centraal Station loont het nauwelijks de moeite om een zitplaats te zoeken: in enkele minuten zijn reizigers op hun bestemming in Amsterdam-Noord. Het bestuur van het stadsdeel heeft de komst van de metrolijn daarom aangegegrepen voor een krachtige centrumontwikkeling. Rond het toekomstig metrostation komen onder meer 3.000 nieuwe woningen, een indoorsportcentrum met 8.000 plaatsen, een cultuurcentrum, een bioscoop met meerdere zalen, onderwijsvoorzieningen en een nieuw parkgebied. Het bestaande winkelcentrum Boven Y wordt geheel vernieuwd en uitgebreid. Ook voorzien de plannen in een fikse uitbreiding van kantoren.

Meer informatie is te vinden op de website van het stadsdeel: www.noord.amsterdam.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie