Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda trekt subsidie voor restauratie molen in

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

02-02-2001

Gemeente trekt subsidie voor restauratie molen in

De eigenaren van de oude windkorenmolen aan de Liesboslaan hebben de gemeente laten weten niet verder mee te werken aan de afronding van de subsidie-aanvraag voor de restauratie van de molen. Omdat de eigenaar niet voldeed aan de noodzakelijke subsidievoorwaarden, zag de gemeente geen andere mogelijkheid dan de toegezegde subsidie in te trekken.

De eigenaren van de molen hebben overigens wel aangegeven de restauratie door te zetten overeenkomstig de technische bepalingen en beschrijvingen zoals deze zijn vermeld in de bouwvergunning. Zij zien echter af van restauratiesubsidies.

De gemeente had een bedrag van 1 miljoen gulden beschikbaar gesteld, vooruitlopend op de nog toe te kennen subsidies van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Om deze subsidie te krijgen, moet de eigenaar een subsidie-aanvraag indienen, vergezeld van een nauwkeurige beschrijving van de technische staat van de molen, een gedetailleerd bestek en tekeningen. De eigenaren hebben te kennen gegeven niet verder mee te werken aan het indienen van de subsidie-aanvraag en de bijbehorende gegevens.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente nauw samengewerkt met de eigenaren van de oude windkorenmolen Vrede en Hoop. Het gezamenlijk doel is nog steeds om de molen van verder verval te redden en volledig te laten restaureren. De molen is immers van grote cultuurhistorische waarde en is als cultureel erfgoed een belangrijk herkenningspunt in de stad en de omgeving.

Veel eigenaren van beschermde rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten hebben hun bezit laten restaureren. Door eigen financiële inbreng en met de noodzakelijke steun van overheidssubsidie, zijn vele belangrijke gebouwen en woonhuizen weer in oude luister hersteld.

Breda, 2 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie