Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel uitkeringsgerechtigden overtreden regels

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Veel uitkeringsgerechtigden overtreden regels

Hoogervorst en Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) kondigen aan dat sociale diensten en WW/WAO-uitvoeringsinstellingen meer fraude-onderzoek gaan doen. Via uitbreiding van het aantal controles. Ook willen de bewindslieden volgen of de bekendheid met boetemaatregelen toeneemt onder uitkeringsgerechtigden. En of de fraude-alertheid bij medewerkers van uitvoeringsinstellingen verbetert.

Een NIPO-onderzoek naar overtreding van uitkeringsregels in 2000 is een belangrijke aanleiding daarvoor. Bijna een kwart van de WW'ers solliciteerde bewust te weinig. En 16 procent van de WAO'ers heeft niet gemeld dat zij meer konden werken. Ondanks een verbeterde gezondheid.

Uit het onderzoek blijkt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie