Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 2-02-2001

2e Persbericht 2 februari 2001

Politieberichten

Eindhoven: Zinloos geweld
Een 33-jarige Eindhovenaar is vrijdagochtend omstreeks 1.30 uur door een onbekende man in een horecagelegenheid op de Hoogstraat met een bierfles tegen zijn hoofd geslagen. De reden hiervoor is onbekend. Het slachtoffer liep een bloedneus op en een buil aan de linker-kant van zijn gezicht. De verdachte is uit de horecagelegenheid gezet. Het gaat om een 1.60 lange man tussen de 20 en 25 jaar, gezet postuur met zwart achterover gekamd haar. Hij droeg een witte/beige blouse met een beige stropdas, een gouden halsketting en twee gou-den ringen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Algemene verkeerscontrole
Op de Fruinlaan zijn vrijdagmiddag tijdens een algemene verkeerscontrole negen bekeurin-gen uitgedeeld. Twee voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het rijden door rood licht en vijf voor het niet dragen van een helm.

Eindhoven: Van mobiele telefoon beroofd
Een 32-jarige man uit Eindhoven is vrijdag tussen 11.45 en 12.00 uur op de Kruisstraat beroofd van zijn mobiele telefoon. De man fietste door een tunnel toen een onbekende man hem opeens iets vroeg. Het slachtoffer stopte met zijn fiets. Tijdens het gesprek pakte de dader plotseling het slachtoffer in zijn nek vast en trok hem naar zich toe. Op dat moment voelde het slachtoffer tevens een mes in zijn zij en hoorde hij de man om geld vragen. Toen het slachtoffer aangaf geen geld bij zich te hebben pakte de dader een mobiele telefoon uit de jaszak van het slachtoffer. Dit gebeurde met veel geweld waardoor de telefoon op de grond viel. De dader raapte de telefoon op en gaf het slachtoffer nog een krachtige duw. Vervolgens rende hij hard weg richting het busstation. Het slachtoffer heeft geprobeerd om de dader te achtervolgen. Hij heeft nog gezien dat de dader bij een andere man met een bromfiets achterop is gesprongen. Beide mannen reden verder in de richting van het busstation. De dader is een man van ongeveer 30 jaar, hij is ongeveer 1.90 2.00 meter lang en heeft een donkere huidskleur. De man is kaal, heeft een rond bollend gezicht met een litteken boven het rechteroog, opvallende dikke lippen, een brede neus en een breed en sportief postuur. De dader droeg een blauwe spijkerbroek en een rode jas met een zwart/witte kraag en mouwmanchetten. Op de achterzijde van de jas stond in zwarte letters NY. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Bergeijk: Schapenbok gestolen
Uit een weiland aan de Borkelsedijk is tussen zondagmiddag 12.00 uur en donderdagmiddag 17.00 uur een schapenbok gestolen. De dader heeft de afrastering vernield om in het weiland te komen. De andere schapen, waarmee de schapenbok in het weiland stond, waren nog aanwezig.

Waalre: Snelheidscontrole
Op de Raadhuisstraat is vrijdagmiddag tussen 14.20 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 227 gecontroleerde voertuigen overtraden 33 automobilisten de toege-stane snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 52 km/u.

Helmond: Parkeercontrole
Op de Mierloseweg, op het Janssen & Fritsenplein, op de Wesselmanlaan en op de Steenweg is vrijdag het parkeergedrag van automobilisten gecontroleerd. In totaal werden 12 bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het ongeoorloofd parkeren op een invalidenparkeerplaats en acht voor het hinderlijk parkeren op het trottoir.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie