Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële opening eerste Haagse Voorschool Jan Ligthart

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Officiële opening eerste Haagse Voorschool

Op vrijdag 2 februari openen de wethouders Jetta Klijnsma (Welzijn) en Pierre Heijnen (Onderwijs) de Voorschool Jan Ligthart. Hiermee wordt voor het eerst een Haagse Voorschool officieel geopend.

In Den Haag zijn in januari 13 koppels van peuterspeelzalen en basisscholen gestart met de invoering van de voorschool.

De voorschool is een bijzondere vorm van samenwerking tussen welzijn en onderwijs. Peuterspeelzaal en groep 1 en 2 van de basisschool werken hierin intensief samen en stemmen hun programma's op elkaar af. Peuters vanaf tweeënhalf jaar komen vier keer per week naar de speelzaal om spelenderwijs te wennen aan het leren en naar school gaan. In groep 1 en 2 wordt de werkwijze van de voorschool voortgezet. Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde educatieve programma's, vooral gericht op taal, die de kinderen moeten voorbereiden op een goede start in groep drie.

Bovendien zijn er aan de Haagse Voorschool activiteiten verbonden op het gebied van oudereducatie en ouderbetrokkenheid.

Om in het hart van de Schilderswijk een voorschool te kunnen realiseren heeft de Welzijnsorganisatie Schilderswijk (SWOS) in een ruimte van de Jan Ligthartschool een nieuwe peuterspeelzaal ingericht.

De openingsbijeenkomst van de Voorschool Jan Ligthart heeft de vorm van een feest voor peuters, kleuters, ouders en andere genodigden.

29 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie