Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roda J.C. verliest Limburgse derby tegen Fortuna Sittard

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Roda JC

Roda J.C. verliest na 15 jaar weer eens in Sittard Roda J.C. heeft de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met 1-0 verloren. Nenad Bjekovic, pas drie weken in dienst bij de ploeg van trainer Frans Thijssen, was de matchwinner in Sittard. Ondanks de eerste thuisoverwinning op Roda sinds het seizoen 1985/1986 heeft Fortuna voorlopig geen uitzicht om van de rode lantaarn af te komen. RBC Roosendaal won namelijk verrassend bij NEC.

Roda JC liet niet zien dat het op jacht is naar Europees voetbal. Vooral de combinaties kwamen niet uit de verf. Het moest in felheid de eer laten aan de gastheren, die met meer passie speelden en dan ook met de regelmaat van de klok de persoonlijke duels wonnen. Het betere spel verschafte Fortuna niet alleen de beste kansen, maar ook een vlot doelpunt Nenad Bjekovic.
Over één ding hoefde Roda JC zich vanavond geen zorgen te maken. Doelman Zeljko Kalac bleek deze avond een rots in de branding. Door de meest onnavolgbare reddingen hield de Australische doelman zijn ploeg in de wedstrijd. Joos van Barneveld, Marko Heering, Nenad Bjekovic en clubtopscorer Ronald Hamming vonden Kalac keer op keer op hun weg. Collega-doelman Ruud Hesp had aan de andere zijde weinig te doen. Pas in de voorlaatste minuut werd de doelman een keer serieus op de proef gesteld. Hesp had echter het geluk dat de nieuwe flankverdediger Fritz Emeran zijn doelman bijstond. De Fransman werkte een kopbal van de ingevallen Mark Nygaard van de lijn.
2-2-2001 10:53

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie