Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gehele Nederlandse politie krijgt vernieuwd uniform

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Utrecht: Heel Nederland 2-02-2001 Politie krijgt vernieuwd uniform
Gehele Nederlandse politie wordt in `nieuw jasje` gestoken.

Huidige uniformkleding politie te divers.

De Nederlandse politie krijgt naar verwachting met ingang van 2002 een vernieuwd uniform, aangepast aan de eisen van deze tijd. Het uniform wordt minder divers, heeft een groot draagcomfort en is beter herkenbaar als politie-uniform, waardoor de gezaghebbende uitstraling van de Nederlandse politie naar het publiek zal toenemen.

Wat het meest opvalt.

Opvallendste wijzigingen zijn - als een draagproef positief uitvalt - de invoering van een nieuw hoofddeksel en een zogenaamde cap, voor mannen en vrouwen. Het blauwe overhemd, dat in veel regios nog gangbaar is, wordt afgeschaft en vervangen door een wit overhemd met op de mouwen politiebadges. De blouson en het leren jack worden vervangen door een parka, die zowel in de zomer als in de winter gedragen kan worden. Wat het meest opvalt.

Comfortabeler en veiliger.

Comfortabeler en veiliger. De aanleiding om het uniform van de politie te herzien heeft diverse redenen. De huidige kledingregeling dateert uit 1993 en is onder druk van de grote reorganisatie van de Nederlandse politie vastgesteld. Gemeente- en Rijkspolitie moesten op korte termijn eenduidig gekleed gaan. Daarnaast zijn de ontwikkelingen in de kledingindustrie zodanig snel gegaan, dat er tal van nieuwe stoffen op de markt zijn gekomen, die veiliger on comfortabeler zijn.

Belangrijkste reden.

Belangrijkste reden voor de herziening van het uniform is de gewenste eenduidigheid. Regelmatig ziet de burger politiemensen met verschillende uniformen op straat. Korte en lange mouwen, een leren jack of een blouson, een blauw of wit overhemd. Dat komt de herkenbaarheid en de uitstraling van de politie niet ten goede. Project.
De Raad van Hoofdcommissarissen (RHC) is akkoord gegaan met een advies van het Project Herziening Uniform Nederlandse Politie, waarin vertegenwoordigers van de politie, vakorganisaties en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deelnemen. Na de zomer van 2001 zal een draagproef starten. In elk van de 26 korpsen zullen in de periode van augustus tot december 2001 een tiental politiemensen de kleding op proef gaan gebruiken. In het voorjaar van 2002 zal een definitieve beslissing worden genomen, waarna het nieuwe uniform al dan niet gefaseerd wordt ingevoerd. Belangrijkste reden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie