Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden nutsbedrijven gemeente Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Werkzaamheden nutsbedrijven.

In heel Nederland worden regelmatig de trottoirs en/of fietspaden opengebroken om mantelbuizen voor glasvezelkabels te leggen. Deze kabels zijn noodzakelijk voor telecommunicatie verbindingen.

Sinds november 1998 is Telecommunicatiewet 1998 van kracht. Hierin staat opgenomen dat de wegbeheerders moeten gedogen dat geregistreerde Telecommunicatiebedrijven kabels in de grond mogen leggen en houden.

Weliswaar hebben de gemeenten een coördinerende rol daarin toebedeeld gekregen. Dit heeft er in Oegstgeest ertoe geleid dat verschillende bedrijven hun werkzaamheden gezamenlijk uitvoeren. De straat wordt dan minder opengebroken.

Ondanks het uitoefenen van deze coördinerende taak is het niet te voorkomen dat regelmatig een instemmingbesluit verstrekt moet worden. De ontwikkelingen in de telecommunicatiewereld maken een stormachtige ontwikkeling door. Het is moeilijk te voorspellen wanneer er een einde komt aan de steeds meer toenemende vraag naar meer kabelverbindingen.

Door het sterk groeiende internetgebruik wordt het huidige kabelnet fors belast. Uitbreiding van dit net zal in de naaste toekomst weer vele werkzaamheden met zich meebrengen. Dankzij de coördinerende taak van de gemeente wordt de overlast zoveel als mogelijk beperkt. Echter heeft de gemeente nagenoeg geen middelen tot haar beschikking om een instemmingsverzoek uiteindelijk te weigeren. Het gemeentebestuur vraagt uw begrip voor de overlast en zal alles in het werk stellen om zo min mogelijk graafwerkzaamheden te laten plaatsvinden.

Onlangs is weer een instemmingsbesluit genomen om werkzaamheden te verrichten langs de Rijnzichtweg, Rhijngeesterstraatweg, Oranjelaan, Waldeck Pyrmomtlaan, Terweeweg, Emmalaan Prinses Marijkelaan, Lijtweg, Maarten Harpertszoon Tromplaan, Admiraal de Ruyterlaan, Piet Heinlaan, Hofbrouckerlaan, Lange Voort, en Abtspoelweg.

Vier verschillende telecommunicatiebedrijven zullen in deze tracés mantelbuizen leggen. Momenteel ligt er een aanvraag voor een tracé vanaf de Oegstgeestweg (Leiden) via de Admiraal de Ruyterlaan naar de Abtspoelweg. Vervolgens langs de A44 richting Sassenheim. Ook voor dit tracé zal worden geprobeerd zoveel mogelijk bedrijven te combineren.

Voor meerdere informatie kunt u zich wenden tot dhr. E.F. Vergunst, telefoon 071-51 91 854.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie