Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontvangst Toezichtscertificaat in Bronbad de Lockhorst

CERTIFICAAT VOOR TOEZICHT IN BRONBAD DE LOCKHORST, SLIEDRECHT

Vandaag, vrijdag 2 februari, ontvangt Bronbad De Lockhorst in Sliedrecht het Toezichtcertificaat van het Keurmerkinstituut. Dit betekent dat De Lockhorst een gedegen toezichtplan heeft, en dat het toezichthoudend personeel adequaat optreedt.

Het Keurmerkinstituut heeft zowel het toezichtplan op papier, als de uitvoering in de praktijk beoordeeld. Het laatste gebeurde met behulp van een deskundige "mystery guest" die op een drukke dag drie uur lang observaties heeft uitgevoerd zonder dat de toezichthouders hiervan op de hoogte waren.

Het toezichtcertificaat voor De Lockhorst bewijst dat het management zijn verantwoordelijkheid voor de zwembadbezoekers serieus neemt. Het bad behoort hiermee tot de voorlopers in Nederland, want uit recent onderzoek bleek dat slechts 3% van de zwembaden in Nederland een toezichtplan heeft. Tot nu toe is aan 10 zwembaden in Nederland een toezichtcertificaat verleend. Voor baden die nog geen toezichtplan hebben heeft het Keurmerkinstituut een model-toezichtplan ontwikkeld, dat op eenvoudige wijze is uit te werken voor een willekeuring zwembad.

Het Keurmerkinstituut verleent ook certificaten voor de veiligheid van waterglijbanen. Beide (deel)certificaten zijn onderdeel van het Veiligheidscertificaat Zwembaden van het Keurmerkinstituut. Dit (vrijwillige) certificaat wordt verleend aan baden die bij een uitgebreide keuring aan alle eisen van het Keurmerkinstituut blijken te voldoen. Vanzelfsprekend maken de wettelijke eisen (WHVZ) deel uit van de keuringseisen. Een actueel overzicht van gecertificeerde baden is te vinden op de website van het Keurmerkinstituut:

Accommodatie/Zwembad/Productinformatie.html

Meer informatie:

Keurmerkinstituut, W. van Weperen, T 020 346 00 66 / 06 533 23 987

De Lockhorst, M. de Roo, T 0184 - 412518reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie