Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.50 uur
Hond vergiftigd

BREUKELEN Op donderdag 1 februari meldde een vrouw dat haar hond vergiftigd was en momenteel onder behandeling van de dierenarts stond.

De hond moet in de omgeving van de Stinzenlaan Noord het gif hebben binnengekregen. De 60-jarige eigenaresse uit Breukelen meldde dat de hond volgens de dierenarts vergiftigd was, maar dat de dierenarts niet aan kon geven welk gif daarbij gebruikt was.

Opvallend was dat op 24 januari in dezelfde wijk, de wijk Broekland, op de Sleutelbloem ook al een kat was vergiftigd. Het beestje heeft dat toen niet overleefd.

De politie roept mensen die iets kunnen melden inzake deze vergiftigingen op zich in verbinding te stellen met het politiebureau in Breukelen, telefoonnummer 0900-8844.

Na aanrijding te water

WAVERVEEN Op donderdag 1 februari raakte een automobilist na een aanrijding met zijn auto te water.

Omstreeks 13.40 uur reed een 35-jarige automobilist uit Waverveen over de Proosdijerdwarsweg, komende uit de richting van Waverveen. Een 50-jarige automobilist uit Mijdrecht reed over de Hoofdweg, komende uit de richting van de Provinciale Weg N201. Op de kruising van de Proosdijerdwarsweg met de Hoofdweg zag de Wavervener de Mijdrechtenaar niet naderen en verleende hem daardoor geen voorrang.

Beide auto`s botsten op elkaar, waarna de auto van de Mijdrechtenaar tegen een lantaarnpaal reed en vervolgens in het water terecht kwam. De bestuurder werd door de Wavervener uit zijn auto geholpen. De automobilist uit Mijdrecht klaagde over pijn aan zijn rug. Hij is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Beide auto`s moesten worden weggetakeld.

Gewapende overval

MAARSSEN Op donderdag 1 februari heeft een man gepoogd een snackbar te overvallen.

Omstreeks 20.35 uur bevond de 44-jarige Nieuwegeinse eigenaar van een snackbar aan de Reigerskamp zich alleen in zijn zaak. Op dat moment verscheen er een man bij de zaak. Hij bedreigde de eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De snackbareigenaar bekogelde de overvaller met enige voorwerpen en op het moment dat hij met een lepel kokendheet vet wilde opscheppen om naar de overvaller te gooien, koos de overvaller eieren voor zijn geld en ging er vandoor.

Ondanks een uitgebreid onderzoek in de omgeving trof de politie de verdachte niet meer aan.

Niemand reed echt te hard

VINKEVEEN Op donderdag 1 februari heeft de politie op de Kerklaan op snelheid gecontroleerd.

Deze controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten van omwonenden dat er op de Kerklaan te hard werd gereden. In totaal werd de snelheid van 157 voertuigen vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km/u. Geen van de bestuurders werd bekeurd.

Alcoholcontrole
MAARSSEN De politie heeft op donderdag 1 februari een alcoholcontrole op de Sweserengseweg gehouden.

De controle vond tussen 19.00 uur en 21.15 uur plaats. Van de 52 automobilisten die een blaastest aflegden, bleek één automobilist teveel te hebben gedronken. De man, 50 jaar oud en afkomstig uit Tienhoven, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 375 ug/l. (1,0 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie