Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 2 februari 2001

Onder invloed Noordwijk Vrijdag 2 februari 00:30 uur heeft de politie op de N206 een 27-jarige man uit Zegveld aangehouden. De man stond met zijn auto langs de weg en was stomdronken. De blaastest gaf een uitslag van 980 ug/l; ruim 2,00 promille. Even natrekken leerde dat de man al een ontzegging van de rijbevoegdheid had vanwege eerdere ritten onder invloed. De auto is in beslag genomen. Na zijn aanhouding is de man op het politiebureau ingesloten.

Zakkenrollen Lisse Donderdagmiddag 1 februari kwam een groep van 7, 8 mannen en vrouwen een supermarkt aan de Berkhoutlaan binnen. Het lag er dik op dat het personeel bewust werd afgeleid. Toen één personeelslid de politie wilde gaan bellen, merkte hij al dat zijn broekzak gerold was. Hij miste sleutels. De mannen en vrouwen zijn er vandoor gerend met het personeel op de hielen. In twee auto's wist de groep weg te komen. De 44-jarige man uit Haarlem heeft aangifte gedaan en kon daarbij naast signalementen van de daders ook de kentekens van de vluchtauto's geven.

Verkeersongeval Leiderdorp In de avondspits van donderdagmiddag 1 februari heeft een 35-jarige vrouw uit Amstelveen nekletsel opgelopen bij een aanrijding op de A4, waarbij vier auto's betrokken waren. Een 38-jarige Amsterdammer in een bestelbus zag te laat dat het verkeer voor hem afremde en botste tegen de auto van de Amstelveense die voor hem reed. Haar auto schoot hierdoor tegen de bestelauto voor haar, die op zijn beurt ook weer tegen de auto voor hem aanreed. De vrouw is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. Haar auto is weggesleept.

Apparatuur ambulance gestolen Leiden Vrijdagmorgen 2 februari is uit een ambulance een defibrilatie-apparaat gestolen. In verband met een melding was de ambulance rond 02:00 uur in de Parkstraat in Leiden. Bij terugkomst op de basis aan de Pesthuislaan nog geen half uur later, werd het ontbreken van het apparaat ontdekt. Het dure apparaat wordt gebruikt bij reanimaties. Een medewerkster van de ambulancedienst heeft van de diefstal aangifte gedaan bij de politie. Het apparaat is uitsluitend bedoeld voor medische behandelingen. Bij ondeskundig gebruik kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. De politie doet een algemene oproep het apparaat terug te bezorgen.

Controle fietsers Alphen aan den Rijn Naar aanleiding van diverse klachten over het fietsgedrag van scholieren heeft de politie op donderdag 1 februari tussen 08.00 08.30 uur gecontroleerd aan de Veldbloemweg. Het gedrag betreft met name het fietsen aan de linkerzijde van de rijbaan bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. De politie heeft 14 processen verbaal uitgereikt aan fietsers tussen 12 en 16 jaar. In verband met de jeugdige leeftijd van de fietsers is de boete gehalveerd tot f 25,--.

Vrouw betast in kelderbox Alphen aan den Rijn Een 20-jarige Alphense is op woensdagavond 31 januari aangerand in de kelderboxen aan het Valeriusplein. Rond 22.00 uur liep de vrouw de kelderboxen binnen toen zij bij een van de schuren plotseling door een man van ongeveer 20 jaar werd betast. Nadat zij zich hevig had verweerd is de man in de richting van Apotheek Ridderveld aan de Troubadourweg weggerend. De politie is op zoek naar getuigen die de man mogelijk hebben gezien. Signalement; blanke huidskleur, lengte ongeveer 1.90 m. Tevens wil de politie in contact komen met de man van middelbare leeftijd die tussen 22.00 en 22.15 uur twee honden aan het uitlaten was. Getuigen kunnen contact opnemen met de Zedenpolitie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844.

Onder invloed Gouda Op 2 februari rond 00.45 heeft de politie in Gouda een 37-jarige man uit Gouda aangehouden die met hoge snelheid over de Goudse Houtsingel reed. Ook reed hij over de vluchtheuvels. Bij controle bleek de man te veel te hebben gedronken, hij blies 345 ug/l. terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete.

Ongeval met letsel Ouderkerk aan den IJssel Een 18-jarige inwoner van Krimpen aan den Lek is donderdag 1 februari rond 06.00 uur met zijn bromfiets achterop een geparkeerde auto gereden. De jongen reed op de Ijsseldijk Noord toen hij in de mist de auto te laat opmerkte. De bromfiets is hierbij totall loss geraakt, de auto had schade aan de achterzijde. De jongen heeft bij het ongeval verwondingen aan het gezicht opgelopen en is overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam.

Onder invloed Lekkerkerk Op 2 februari rond 02.00 uur heeft de politie in Lekkerkerk een 22-jarige inwoner uit Lekkerkerk aangehouden toen deze over de C.G. Roosweg reed. Bij controle bleek de man te veel te hebben gedronken, hij blies 280 ug/l. terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie