Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

`Den Klunderenberg' te Hoogeveen mag worden gesloopt

Datum nieuwsfeit: 02-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank Assen`Den Klunderenberg' te Hoogeveen mag worden gesloopt
Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 2-02-2001

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben aan de heer H. Jonkman uit Zwolle vergunning verleend voor het slopen van ondermeer een woning aan de Alteveerstraat 54 te Hoogeveen. Het woonhuis staat ook wel bekend onder de naam 'den Klunderenberg'.

De Vereniging Historische Kring heeft de presdident van de rechtbank gevraagd de sloopvergunning te schorsen. Volgens de vereniging is 'den Klunderenberg' van historische meerwaarde voor Hoogeveen. Bovendien heeft de gemeente de afspraak geschonden dat de Historische Kring over elke bouw- en sloopvergunning zou worden geïnformeerd.

De president heeft het schorsingsverzoek afgewezen. Volgens de president kon de gemeente op grond van de toepasselijke regelgeving de vergunning niet weigeren. Eerder overleg met de Historische Kring zou niet tot een ander resultaat hebben geleid, omdat 'den Klunderenberg' bij de meest recente
monumenteninventarisatie in de laagste klasse is geplaatst. En de Historische Kring heeft ook geen argumenten kunnen aandragen die een bijzondere (bouwkundige) status van het woonhuis als zodanig aantonen. Tenslotte is ter zitting gebleken dat de heer Jonkman het vaste voornemen heeft om het pand te slopen, zodat pogingen om tot een minnelijke schikking te komen gedoemd waren en zijn te mislukken.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AA9763
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie